Erzincan Bakır Evi'nde düzenlenen tanıtım programına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve il protokolü katıldı.
Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük'ün başvuru yapılan ürünler ile ilgili olarak yaptığı sunumun ardından programda konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, coğrafi işaretlerin yerel ürünlerin değerini artırdığına dikkat çekerek, "Bu ürünler sadece Erzincan'ın değil, ülkemizin kültürel zenginliğinin bir parçasıdır. Coğrafi işaret, ürünlerimizin tanıtımını ve korunmasını sağlarken aynı zamanda üreticilere de ekonomik katkı sunmaktadır. Son başvurusu yapılan 8 ürün ile birlikte coğrafi işaret almış toplam 29 ürünümüz olacak. Emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz" dedi.
Tanıtım programı, katılımcıların yöresel ürünlerin tadına bakmasıyla son buldu. Erzincan'ın bu yeni lezzetlerinin coğrafi işaret almasıyla kentin mutfak kültürünün daha geniş bir kitleye ulaşması bekleniyor. Coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan yöresel ürünler: Erzincan Lokumu, Kuşburnu Goravası, Erzincan Eşgilisi, Erzincan Yaprak Sarması, Eğin Ekmeği, Badişli Çorba, Kemah Cevizi ve Çermail Armutu.