Eğitimler Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı'na bağlı uzman heyet tarafından veriliyor. Kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde görev alacak resmi veteriner hekimlere etkin inceleme, muayene, tetkik ve denetim becerisini sağlamak amacıyla eğitim veriyor.
Veteriner hekimlere Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Et Muayenesi, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gibi birçok teknik konuda verilecek eğitimler 1 hafta boyunca devam edecek.
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde başlayan Resmi Veteriner Hekim Eğitimi'nin açılışına İl Müdürü Murat Şahin de katıldı. Burada bir konuşma yapan Şahin, tüm dünyada et hijyeninden kaynaklanan sağlık risklerinin çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. İnsanlarda gıda kaynaklı hastalıklarda en önemli sorunun hayvansal gıdalar olduğunu dile getiren Şahin, bu gıdaların içerisinde de et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta ve ürünlerinin olduğunu söyledi. Bu ürünlerin uygun olmayan koşullarda üretilmesi, işlenmesi, muhafazası veya dağıtılması aşamasında ortaya çıkabilecek risklerin önemli sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini vurgulayan Şahin, bu problemlerin tespiti ve önlemesi noktasında verilen eğitimin son derece önemli olduğunu söyledi ve katılımcılara eğitimlerinde başarılar diledi.
Eğitim programı kapsamında, bakanlık yetkilileri tarafından hayvan sağlığı, gıda hijyeni ve mevzuat konularında veteriner hekimlere 5 gün boyunca verilecek eğitimler teorik ve uygulamalı olarak verilecek.