Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyyup Aytaç ve teknik personellerin katıldığı eğitimde ; "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında, sunumlar yapıldı; öğrencilere evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiği anlatıldı.
Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin; "Eğitim küçük yaşlarda daha kalıcı ve etkin olduğunu belirterek, Bu bağlamda çalışmalarımızı önemsiyorum. Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi adına eğitim faaliyetlerimize devam edilecektir" dedi.
Program sonunda Alo Gıda 174 Hattı hakkında da bilgiler verilerek, gıdaya yönelik her türlü şikâyette bulunabilecekleri ifade edildi.