Aile ve Sosyal Hizmetler Erzincan İl Müdürlüğü il genelindeki tüm bağlı birimlerde önemli faaliyetlerde bulunuyor. İl Müdürü Serdar Demirci toplantıda yaptığı konuşmasında, "İl Müdürlüğü olarak depremin ilk anından itibaren Bakanlığımız ve Valiliğimiz koordinesinde en hızlı şekilde hareket ederek psikososyal destek ekiplerimiz deprem bölgemize ulaşmış, vatandaşlarımız ve çocuklarımız üzerindeki depremin etkilerini en aza indirecek çalışmalar gerçekleştirmiştir. Günümüze kadar geçen süre zarfında 19 Psikososyal Destek ekibimiz bölgeye intikal etmiş ve çeşitli unvanlarda toplamda 90 personelimiz deprem bölgelerinde fiilen görev almıştır. İhtiyaç duyulan unvanlarda personellerimiz dönüşümlü olarak görev almaktadır. Deprem bölgesindeki ekiplerimizin yanı sıra İlimize misafir olarak gelen afetzedelere yönelik çalışmalarımızda aralıksız devam etmekte olup bu kapsamda 4460 afetzede vatandaşımıza psiko-sosyal destek sağlanmış, mobil psiko-sosyal destek ekiplerimiz tarafınca görüşmeler devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.
'6 BİN 648 ENGELLİ BİREYE ENGELLİ KİMLİK KARTI VERİLDİ'
Demirci engelli hizmetleri alanında ki çalışmalarını, "İlimiz Merkezde bulunan 66 kapasiteli Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde, zihinsel engelli bireylerimize hizmet vermekteyiz. Burada engelli bireylerimize barınma, beslenme, sağlık, eğitim ve rehabilite hizmeti verilmekte olup hayata daha sıkı tutunmaları için düzenli olarak müzik, halkoyunları, tiyatro, spor, kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.İlimizde Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizin haricinde tam bağımlı engelli bireylerimizin rehabilite süreçlerinde hizmet veren ikisi ruhsal biri zihinsel engellilere yönelik olmak üzere üç özel bakım merkezi bulunmaktadır. Toplamda 129 kapasiteye sahip bu üç özel bakım merkezinin denetimleri İl Müdürlüğümüz tarafınca yapılıp, engellilere yönelik hizmetleri için İl Müdürlüğümüz tarafınca farklı başlıklarda aylık ödemeler yapılmaktadır. Kurumlar aracılığı ile yürütülen bakım hizmeti haricinde; erişkinler için engelli sağlık kurulu raporunda ağır engelli/tam bağımlı ibaresi bulunan, çocuklarda ise Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporunda "Çok İleri Düzey ÖGV", "Belirgin ÖGV", "Özel Koşul Gereksinimi Var" ibarelerinden biri bulunan engelli bireylerin alıştıkları ortamdan, aile bireylerinden ve sosyal çevresinden ayrılmadan bakılabilmesini sağlamak amacıyla Evde Bakım Ödemesi yapılmaktadır. Yine engelli vatandaşlarımızın çeşitli haklardan faydalanabilmesi için İlimizde ikamet etmekte olan 6448 engelli bireye engelli kimlik kartı hazırlanarak teslim edilmiştir." şeklinde anlattı.
'HUZUREVİMİZDE SOSYAL, KÜLTÜREL, VE SPORTİF FAALİYETLERİMİZ OLUYOR'
Sözlerine bakımevlerinde ki büyüklerin spor faaliyetlerine de önem verdiklerini vurgulayarak devam eden Demirci, "Huzurevimizde kalan kıymetli büyüklerimizin barınma hizmetinin yanı sıra sağlık durumlarının takibi ve aktif yaşlanma sürelerinin devamı için sürekli olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Yaşlılarımız için kuruluşlarımızın içerisinde terapi atölyeleri oluşturulmuş, bu atölyelerde seramik boyama, takı tasarım, dokuma ve ahşap boyama etkinlikleri yapılmaktadır. Yine huzurevlerimizde oluşturmuş olduğumuz hobi bahçeleri ile yaşlılarımızın toprakla iç içe olmalarını sağlayarak aktif yaşamalarına etkili bir şekilde destek olmaktayız. Yıl içerisinde programlı bir şekilde geziler düzenlenmekte, doğum günü kutlamaları gerçekleştirilmektedir.
'BOCCE EKİBİMİZ ŞAMPİYONLUK YOLUNDA İLERLİYOR'
Hiçbir sakatlanma riski içermeyen BOCCE sporu aracılığıyla yaşlı bireylerin yaşamlarını daha aktif bir şekilde sürdürmelerinin desteklenmesi, fiziksel hareketliliğinin sağlanması ve farklı illerde huzurevi hizmeti alan yaşlıların bir araya gelerek sosyal aktifliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda kuruluşlarımıza BOCCE ekipleri oluşturulmuş olup bu ekiplerimiz huzurevleri arasında düzenlenen BOCCE liginde başarılara imza atmışlardır. Ekiplerimiz, şampiyonluk yolunda emin adımlarla çalışmalarına devam etmektedir." dedi.