İHKİB açıklamasına göre, 24-26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ve 100 ülkeden 5 bini nitelikli alıcı olmak üzere 15 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, 40 milyar dolarlık hazır giyim ihracat hedefine kaldıraç etkisi yapacak.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ilki şubat ayında 600'e yakın yerli ve yabancı firmanın katılımı ile düzenlenen fuarda, 12 bini yabancı 25 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını hatırlattı.
Aynı zamanda İHKİB Başkanlığı'nı da yürüten Gültepe, şunları kaydetti:
"IFCO ile kadın, erkek, çocuk giyimden iç giyime, gelinlik ve abiyeden deri, kürk konfeksiyona kadar tüm ürün gruplarını tek çatı altında topladık. İstanbul Fuar Merkezi'nde 35 bin metrekare alanıyla Avrupa'nın en büyük hazır giyim fuarını gerçekleştirdik. İstanbul'u moda endüstrisinin küresel buluşma noktası yaptık. İlk organizasyonun hemen ardından fuarımız Ticaret Bakanlığımız tarafından yüzde 50 destek kapsamına alındı. Bakanlığımızın verdiği destek moraliyle ikinci fuar için hazırlıklara başladık. İlkinde olduğu gibi ikincisine de büyük ilgi var. Gerek üretici firmalarımızdan katılım gerekse yurt dışından alıcılardan ziyaret için yoğun bir taleple karşı karşıyayız. En büyük pazarımız konumundaki AB ülkelerinden, İngiltere'den, ABD'den, Rusya'dan, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden 5 bini nitelikli alıcı olmak üzere 15 bin ziyaretçi bekliyoruz. IFCO Fuarı, orta vadede 40 milyar dolarlık hazır giyim ihracat hedefimize kaldıraç etkisi yapacak. Yurt dışında yeni partnerler bulmak isteyen ya da ilk kez yurt dışına açılmayı planlayan firmalarımızın bir an önce IFCO'da yerlerini almalarını öneriyorum."
"HAZIR GİYİMCİ 6 AYDA 10,8 MİLYAR DOLARLIK İHRACATA İMZA ATTI"
Gültepe, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında geçen yıl yakaladıkları sıçramanın bu yıl da devam ettiğini bildirdi.
Sektörün haziranda 1 milyar 972 milyon dolar, ilk 6 ayda ise geçen yıla göre yüzde 14,5 artışla 10,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini aktaran Gültepe, şunları kaydetti:
"Elde ettiğimiz bu sonuçla hem haziran ayları hem de ilk 6 aylar özelinde en başarılı performansımızı gerçekleştirmiş olduk. Yurt dışından siparişler devam ediyor. Haziranda kapasite kullanım oranımız yüzde 84,8 ile pandemi öncesindeki düzeye ulaştı. Önümüzdeki birkaç ay için siparişler dolu. 2022'ye 23 milyar dolar ihracat hedefi ile başlamıştık. İlk 6 ayın sonuçları hedefin uzak olmadığını gösteriyor. Siparişlere cevap verebilmemiz için çok hızlı bir şekilde özellikle Anadolu'da yeni yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bölgesel teşviklerin yanı sıra firmalarımıza uygun maliyetli finansmana erişim konusunda da kolaylıklar sağlanırsa Anadolu'yu sürdürülebilir, çevre dostu yeşil fabrikalarla üretim üssüne çevirip Türkiye'yi küresel hazır giyim endüstrisi liginde daha yukarılara taşıyabiliriz."