Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Kamunun yanı sıra özel sektör de bölgenin yeniden ayağa kalkması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Depremin olduğu ilk andan itibaren bölgeye ulaşan Rönesans Holding de Malatya'da kurduğu Yaşam Kenti'nde yaraların sarılması için desteğini sürdürüyor. Rönesans'ın şehirde kurduğu ve depremden 2 ay sonra kullanıma açılan kentte halen 5.500 kişi yaşıyor. Bu geçici yaşam alanının sadece bir çatı değil, aynı zamanda yuva olmasını istediklerini ve tüm mimariyi o şekilde tasarladıklarını söyleyen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, "Acil ihtiyaçların tamamlanmasının hemen ardından çocuklar, gençler ve kadınlar için sürdürülebilir çözümler üretmek için UNICEF ile el ele verdik. UNICEF'in burada çocuklara ve gençlere umut olacak, onların aydınlık geleceklerinde iz bırakacak projeler ve çalışmalar yürüteceğine inancımız tam" dedi. Basın mensuplarıyla memleketleri Malatya'da kurdukları yaşam kenti gezen Kayaalp, Adıyaman'da da konteyner kent kurdukları bilgisini paylaştı.
KADIN VE ÇOCUK DOSTU
Sadece tasarımı değil, sosyal mimarisiyle de örnek bir yaşam kenti hayata geçirdiklerini ifade eden Kayaalp, "Dünyanın zorlu ve farklı coğrafyalarında kullandığımız yetkinliklerimizi depremin yaralarını sarmak için seferber ettik. Her işimizde iş birlikleri ve ortaklıklara inanan bir grubuz. UNICEF Rönesans Holding'in desteğiyle Malatya'da çocuklara ve gençlere yönelik psikososyal destek hizmetleri ile erken öğrenme faaliyetlerinin yürütüldüğü 7 merkez kurdu. Çalışmaların çocuklar üzerinde olumlu etkisi görülmeye başlandı" dedi.
HEDEF KALICI ETKİ YARATMAK
BU işbirliğinin depremlerden etkilenen çocuklar ve ailelerin acil ihtiyaçlarının karşılanmasında özel sektörün rolünü vurgulamak açısından büyük önem taşıdığını söyleyen UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ise "Bu iş birlikleri dayanışma ve ortak hareket etme bilincini pekiştirip, güçlendiriyor. Depremden etkilenen çocuklar ve ailelerin hayatlarını iyileştirmede kalıcı etkiler yaratmayı hedefliyoruz" dedi.
17 FARKLI SOSYAL ALAN
YAŞAM Kent'te toplam 1.534 konteyner ve 17 farklı sosyal alan bulunuyor. Genel sağlık ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunan merkezlerin yanı sıra, sosyal alanlar, kreş, çalışma alanları, çocuk oyun alanları, kütüphane ve çamaşırhane gibi ortak alanlar da yer alıyor. UNICEF, bölgede ASAM ve Gençlik Spor Bakanlığı ile de çalışıyor.