Önceki yıllara göre iklim şartları sebebiyle 15 gün önce başlayan turfanda soğan hasadı Ramazan ayı olması sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Çukurova'ya yeterli miktarda mevsimlik tarım işçisi gelmemesi sebebiyle sınırlı sayıdaki tarlalarda yapılıyor. Bayram sonrası işçilerin gelmesiyle hasat ova genelinde yaygınlaşacak. Sabah erken saatte tarlaların yolunu tutan işçilerin bir kısmı soğanı topraktan çekip deste yaparken bir kısmı da arkadan soğan ile sap kısmını keserek ayırıyor. Daha sonra çuvallara doldurulan soğanlar Türkiye'nin farklı noktalarına ulaştırılıyor.
Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesinde soğan hasadına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, ürün sahibi Osman Yeşilmeşe'den üretimleri hakkında bilgi aldı, işçilerle sohbet etti. Eline makası alarak soğanların sap kısmını kesen İl Müdürü Kökçüoğlu, bereketli ve hayırlı bir sezon diledi. İl Müdürü Kökçüoğlu, dünyada baklagillerden sonra en fazla üretimi yapılan ürünün soğan olduğunu belirterek, "İlimizde 25 bin dekarlık bir alanda 100 bin ton civarında bir üretimimiz var. Mayıs ayı ortalarına kadar hasat tamamlanacak" dedi.
Soğan Üreticisi Osman Yeşilmeşe ise 500 dekar alanda üretim yaptığını belirterek kış mevsiminin iklim yönünden elverişli geçtiğini söyledi. Yeşilmeşe, "Hava şartlarından bu sene çok memnunuz. Hava kış döneminde soğuk olmadı. Bu durum da soğanda 15-20 gün erken hasat yapılmasını sağladı. Bu iklim şartları verime de yansıyacaktır. Şimdi dekara 4 ton alıyoruz. Bu dekara 6-7 tona kadar çıkacaktır" diye konuştu.