Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) düzenlenen 14. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı'nda, dünyada yaşanan sıcak gelişmeler dolayısıyla zor zamanlardan geçildiğini söyledi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sivillerin, kadınların ve çocukların katledilmesini şiddetle kınadığını belirten Sayan, "Filistinli kardeşlerimizden hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.
Sayan, dünyanın hızla değiştiğini, bu değişimin haberleşme ve bilişim dünyasında çok hızlı olduğunu dile getirdi.
Bilgi ve iletişim teknolojilerinde de son yıllarda büyük değişim yaşandığını vurgulayan Sayan, sektörün iletişim alanının çok daha ötesine geçerek, stratejik ve ulusal büyümenin başrolü haline geldiğini bildirdi.
"KARŞILIKLI TECRÜBE PAYLAŞIMI" VURGUSU
Sayan, dijital teknolojilerin, toplumları ve ekonomileri birçok yönden etkilediğine dikkati çekerek, "Dijital yenilikçiliğin teşvik edilmesi ve bunların toplum yararına geliştirilmesinde politika belirleyiciler ve düzenleyiciler en önemli rolü oynuyor. Toplumsal değerleri yansıtan, kamunun menfaatlerini koruyan hizmetlerin rekabetçi bir ortamda adil ve şeffaf olarak sunulmasını sağlayan tedbirlerin alınmasında, politika belirleyicilere ve düzenleyicilere önemli görevler düşüyor." diye konuştu.
Dijitalleşmeyle hizmetler arasındaki sınırların ortadan kalktığını belirten Sayan, hedeflerinin, küresel gelişmeleri doğru okuyarak dijital alanda yenilikçi hizmetleri en doğru şekilde sunmak olduğunu söyledi. Sayan, şunları kaydetti:
"Bu hedef doğrultusunda Bakanlık olarak strateji ve politikalarımızı belirliyoruz. BTK tarafından düzenleyici kurallar, ilgili paydaşların görüşleri alınmak suretiyle katılımcı bir çalışmayla belirleniyor. Uluslararası alanda işbirliğine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Karşılıklı tecrübe paylaşımıyla hep daha iyinin peşinden koşuyoruz. Cumhuriyet'imizin 100. yılında ülkemizin daha da gelişmesi ve ilerlemesi için hepimize büyük görevler düşüyor. Bu görevleri yerine getirebilmek için birliğimizi, beraberliğimizi korumalı, ülkemize olan inancımızı ve güvenimizi sürdürmeliyiz."
"ELEKTRONİK HABERLEŞME, DÜNYA EKONOMİSİNİ ETKİLİYOR"
BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da elektronik haberleşme sektörünün yeni hizmetlerle insan hayatını dönüştürmeye devam ettiğini dile getirdi.
Elektronik haberleşmenin ekonomik değer yaratan stratejik bir sektör haline geldiğini vurgulayan Karagözoğlu, "Veri ve bilginin petrole benzetildiği günümüzde elektronik haberleşmenin ekonomik kalkınmadaki rolü göz ardı edilemez. Sektördeki teknolojik gelişmeler küresel boyuttaki hizmetleri ve dünya ekonomisini önemli ölçüde etkiliyor. Ortak hedefimiz, sektörün yolunu aydınlatan etkin ve sürdürülebilir rekabet ortamını tesis eden tüketici hak ve menfaatini koruyan herkesin makul koşullarda hizmetlere erişim sağladığı bir ekosistemin güçlenerek büyümesidir." dedi.
Öte yandan, etkinlikte konuşacağı duyurulan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, program değişikliği nedeniyle konferansa katılamadı.