Türkiye
Ekonomi Modeli'nin lokomotifi olan ihracat Ankaralı sanayicinin de ana gündemi haline geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. ATO tarafından yapılan açıklamada Gürsel Baran, oda olarak sürdürdükleri her çalışmanın şehrin geleceğini ilgilendirdiğini, başkentin gelişiminin de ATO üyelerinin ticaretine olumlu yansıdığını ifade etti.
PAZAR ARAŞTIRMASI
Hükümetin ihracatı geliştirme stratejisine paralel olarak Ankara'nın ihracatını artırmak için "Dış Ticaret İstihbarat Merkezi" kuracaklarını belirten Baran, bu merkezin hiç ihracat yapmamış oda üyelerini ihracatçı haline getirmeye yönelik hizmet vereceğini bildirdi. Baran, "Önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız bu merkezimizle, ihracat yapmak isteyen üyelerimize, ürününü satabileceği ülke, pazar ve müşteri bulmaya yönelik çalışmalar yapacağız" dedi. ATO üyelerini ihracata, e-ticaret ve e-ihracata yönlendirmek için "İhracat Seferberliği" ile "E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği" adları altında eğitim programları düzenlediklerini belirten Baran, şunları kaydetti: "Düzenlediğimiz bu eğitimler ve açacağımız Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ile halen 7 bin 500 civarında olan ihracatçı firma sayımızı en kısa sürede 10 bine, birkaç yıl içinde de 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz."
Fatma GÖKSU/ANKARA
YENİ STADYUM HEYECANI
BARAN, 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu yerde yapımına başlanan yeni stadyumun tamamlanmasını heyecanla beklediklerini belirtti. 30 yıla yakın süredir Ankara'da dünya ve Avrupa kupası maçı oynanmadığına dikkati çeken Baran, "45 bin kişi kapasiteli bu tesisle Ankara hak ettiği stadyuma kavuşacak. Yeni stadyum için zat-ı alinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.