Türkiye'nin en büyük mobilya üreticilerinden biri olan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding, grup bünyesindeki şirketlerin halka arzı için harekete geçti. Topluluğun ilk çeyrek sonuçlarını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen Boydak Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin, bünyelerindeki üç şirketi 2020'nin ilk çeyreğinde halka arz edeceklerini söyledi.
3 AYDA 2.92 MİLYAR TL CİRO
Holdingin bu yılın ilk çeyreğinde 2018'in aynı dönemine göre yüzde 24 artış sağlayarak 2.92 milyar liralık ciroya ulaştığını aktaran Ertekin, yıl sonunda 11.45 milyar liralık ciro hedeflediklerini kaydetti. Grubun ilk çeyrekteki kombine vergi öncesi net kârının yüzde 66'lık artışla 416 milyon liraya yükseldiğini aktaran Ertekin, "Geçen yıl birinci çeyrekte 195 milyon lira net kâr açıkladık. Bu yıl ki kârımız ise 386 milyon lira. Biz bu kadar kâr ederken geçen yıl 120 milyon, bu yıl ise 186 milyon lira vergi ödedik" dedi. Holdingi 383 milyon dolar borçla devraldıklarını hatırlatan Ertekin, "Şimdiki borcumuz 118 milyon dolar. Devraldığımızda 159 milyon dolar olan mevduatımız, şimdi 215 milyon dolar. Varlıklarımız da 321 milyon dolar da arttı" diye konuştu.
2 MİLYAR TL'LİK ENERJİ YATIRIMI
HES kablo ile 400 megavatlık yüksek gerilim kablosu üretmeye karar verdiklerini anlatan Ertekin, bunun için 8 milyon euro civarında yatırım yapacaklarını kaydetti. "Türkiye'nin ilk yerli sermayeli yüksek gerilim kablosunu üreticeğiz" diyen Ertekin, bağlantı ekipmanları için de 3 milyon euro yatırım yapacaklarını bildirdi. Ertekin, "Enerji üretiminde toplam 502.75 megavat kurulu gücümüz olacak. Bu yatırımın maliyeti 2 milyar lira" dedi. Türkiye'nin ilk makine halısı olan Gümüşsuyu markasını aldıklarını hatırlatan Ertekin, "Bu markayla yeni ürünler pazarlayacağız" dedi.
HER MARKA KENDİ ÜRÜNÜNÜ ÜRETECEK
HOLDINGIN 2019 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği proje ve yatırımlara da değinen Ertekin, şunları anlattı: "Üretim tesislerinin markalaşma süresi 2019'da da devam ediyor. İstikbal kendi ihracatını yaparken, Bellona ve Mondi de kendi mobilyasını üretecek. Her marka kendi koltuğunu, kendi koleksiyonunu yapacak. Bu kendi aralarında rekabeti getirecek. Böylece halk arasındaki, 'Bu markalar birbirine çok mu benziyor?' söylentisini de ortadan kaldıracak. Eylülde, Bellona'nın 48 bin metrekare alanı olan 6'ncı fabrikasını açacağız."