KATILIM Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, 'Sigorta Okuryazarlığı Araştırması'yla toplumda sigorta bilincinin ölçümlenmesini ve akabinde yapacakları çalışmalarla bu bilincin artmasını amaçladıklarını belirterek, "Geleceği planlama ve BES, sigorta arasındaki organik bağı gösterme konusunda bize büyük bir görev düşüyor. Aslında gelecek kaygısı dahil her endişenin sigorta sektöründe bir karşılığı var. Emeklilik dönemini şimdiden planlamanın mümkün olduğunu, eğitimden sağlığa, ferdi kazalardan seyahatlere varıncaya kadar sigorta sektörünün hayatın her alanına hitap edebildiğini anlatmalıyız. Bu nedenle sigorta okuryazarlık araştırması yaptık ve bu konudaki algıyı yükseltmek için eğitimler vereceğiz. Yarınlarımızı güvence altına almanın yolu bilinçli tasarruftan geçiyor" dedi.
HALKIMIZ GELECEĞE GÜVENLE BAKABİLİR
Ayhan Sincek sözlerine şöyle devam etti; "Gerçekleştirdiğimiz araştırmayla Türk halkına gelecekten ne derece endişe duyduklarını sorduğumuzda, çalışmayanların çalışanlara göre daha yüksek oranda endişe duyduğunu gördük. Emeklilikte harcamalarını karşılamak konusunda endişe duyanların oranının yüzde 59,2 olduğunu gördük. Sigorta yaptırmayı yararlı bulanların oranı yüzde 72 ancak hâlâ sigorta sahiplik oranı yeterli seviyede değil. BES'le ve sigorta ürünleri ile bu ürünlere inanan vatandaşlarımızı buluşturmalıyız."
EĞİTİM MASRAFIYLA İLGİLİ KAYGI VAR
Sincek, eğitim sigortaları konusunda şunları söyledi: "Halkımızın yüzde 73,4'ü; 'Çocuğumuzun eğitim masraflarıyla ilgili kaygım var' diyor ancak kaygısı olanların yüzde 76,3'ü bu konuda bir şey yapmamayı tercih ediyor. Bu noktada eğitim sigortası yaptırarak çocuklarının eğitimini güvence altına alabileceklerini anlatmamız gerek. Örneğin bizim sunduğumuz, Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası'nda çocukların eğitim süresine bağlı olarak sigorta poliçesinin süresi 2 yıl ile 20 yıl arasında tercih edilebiliyor.