Migros
İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, 6 yıldır İzmir'de kurdukları Miget et üretim tesisinde kendi etlerini kendilerinin ürettiğini belirterek, 41 bin metrekare alan üzerinde kurulu tesisin satışları artırdığını söyledi. 62 bin ton kapasiteli entegre et üretim tesisi Miget sayesinde kırmızı et satışlarını 5 yılda 3 kat artırdıklarını dile getiren Rodoslu, "1.000'in üzerinde besi üreticisiyle çalışıyoruz. Kendi etini üretip 81 ile ulaştıran tek perakendeciyiz. 3 bin kişilik kasap ordumuz var. Bu rakam Türkiye'deki toplam kasapların yüzde 25'ine denk" dedi.
4 AİLEDEN BiRi
Tesise bugüne kadar 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Rodoslu, şöyle konuştu: "Türkiye'deki her 4 aileden biri bu tesiste üretilen etleri tüketiyor. Günlük 100-200 ton arası kırmızı et satışı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla en uygun fiyatları tüketiciye sunuyoruz. Bunda iddialıyız." Tesiste kırmızı etin 220 kontrol noktasından geçtiğini dile getiren Rodoslu, Türkiye'de kesimhanelerdeki altyapı yetersizlikleri nedeniyle sakatatların yüzde 50'sinin kayba uğradığını, Migros'un anlaşmalı mezbahalarda yaptığı iyileştirmelerle bu kaybın da önüne geçerek 35 milyon TL'lik sakatatı ekonomiye kazandırdığını kaydetti.