Türkiye'de doğal taş sektörünün geleceğine katkıda bulunmak için İMİB tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın sonuçları, 16 Kasım 2018 Cuma günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Dereceye giren tasarımcılar ödüllerini İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer'in elinden aldı.
İMİB'in sektörün gelişimine katkı sağlamak vizyonuyla 2011 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği yarışmada 2 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada sunulan projeler; alanında uzman sektör liderleri, akademisyenler ve profesyonel tasarımcılar tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi sonucu yarışmaya katılan 619 proje içerisinden 12 proje ödüle layık görüldü. Profesyonel Kategorinin birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü 7.000 TL'lik ödül almaya hak kazanırken, Öğrenci Kategorisinde; birinciye 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye ise 2.500 TL ödül verildi. Profesyonel Kategoride Mansiyon Ödülleri; Layer adlı tasarım ile Hande Aydoğan, Dostone çalışmasıyla Ömer Yeşildal ve Basamak çalışmasıyla Ahmet Ünveren ile Ecem Dilan Köse'ye verildi. Profesyonel Kategorisi üçüncülük ödülü Turn isimli çalışmayla Merve Canbey ve Aylin Korubası, ikincilik ödülü Squeeze ile Mustafa Yılmaz ve birincilik ödülü ise Öğüt çalışmasıyla Mehmet Çağrı Selçuk'a takdim edildi. Öğrenci Kategorisi'nde Mansiyon Ödülleri; Yaşayan Kalker adlı çalışmasıyla Bünyamin Atan, Döngü adlı çalışmasıyla Alihan Sağlam ve Mizan adlı çalışmasıyla Berk Şahin'e verildi. Öğrenci Kategorisi'nde üçüncülük ödülü Hotnuts adlı isim çalışmasıyla Deniz Yenidoğan, ikincilik ödülü Circle adlı isimli çalışmasıyla Elif Tunçay, birincilik ödülü ise Cofha adlı çalışmayla Ahmet Ergün ve Sümeyye Soyer'e verildi.
Bugün tasarımın, şirketlerin rekabette üstün olmak için kullandıkları en önemli enstrümanlardan biri olduğunu söyleyen İMİB Başkanı Aydın Dinçer, "Şunu çok iyi biliyoruz ki tasarım bir birikim işidir. Özünde, insan hayatını kolaylaştırma amacını güder. Tasarım, tüketicinin ihtiyaçlarını anlamamızı sağlarken, bir açıdan tüketiciye diğer açıdan ise üreticiye fayda sağlamalıdır. Bir sektör temsilcisi olarak 'sürekli başarı' için amacımız; bu ülkenin sahip olduğu derin kültürden beslenerek sektöre özel kendi hikâyesini ortaya koymaktır. Böyle zengin bir coğrafyada yaşadığımız için çok şanslıyız. Tasarım için bereketli iklim ve topraklardayız. Öte yandan sürdürülebilir bir ekonomi için ülkemizdeki kaynakların zengin çeşitliliğini ve geniş uygulama alanlarını mimarlarla buluşturmak ve Turkish Stones mottosunu tüm dünyada tanıtmak amacıyla hareket ettiğimizin bir kez daha altını çizmek isterim. Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın ülkemizin 2023 hedefleri yolunda tasarım gücüne katkı sağlamasını diliyor, tüm tasarımcılarımızı ve kıymetli jüri üyelerimizi tebrik ediyorum."