Türk Silahları Kuvvetleri, askeri birliklerin ihtiyaçları doğrultusunda lisans mezunu yükümlülerden askerlik görevlerini subay statüsünde yapmalarını talep edebilir. Subay statüsünde askerlik yapan yükümlüler asteğmen olarak sınıflandırılır.
TSK, her celp döneminde yedek subay ihtiyacına göre lisans düzeyindeki yükümlüler arasından subay alımı yapar. Yedek subay olarak istihdam edilen yükümlü sayısı her celp döneminde farklılık gösterir. Birlikler celp döneminden önce kaç adet subaya ihtiyacı olduğunu ilgili birimlere bildirir. Bu doğrultuda alım yapılan yedek subaylar ihtiyaca göre askeri birliklerin asteğmen kadrolarına yerleştirilir.
Askeri birliklerde özellikle matematik ve mühendislik alanlarından mezun olmuş lisans diplomalı yükümlülere ihtiyaç duyulur. Esasında askeri birlik, hangi alanda nitelikli personele ihtiyaç duyuyorsa o alanda alım yapılmasını talep eder. Bu bağlamda her meslek kolunun yedek subay olarak askeri birliklerde istihdam edilmesi mümkündür ancak öncelik ihtiyacın daha fazla olduğu mühendis, doktor, savcı gibi mesleklerdedir.
Askeri birliklerde her alandan personele ihtiyaç duyulur. Fakat tıpkı sivil hayatta olduğu gibi askeriyede de bazı meslek gruplarına daha çok ihtiyaç vardır. Bunların başında doktor, diş hekimi, mühendis gibi meslekler gelir. Bunların arasından doktorlar ve diş hekimleri ise askerliklerini zorunlu olarak yedek subay statüsünde 12 ay yaparlar. Hukuk fakültesinden mezun olmuş yükümlülerin bir kısmı hakim olarak, bir kısmı ise birliklerde yedek subay olarak görev yaparlar.
Her birlikte yabancı dil bilen personel veya personellerin olmasına özen gösterilir. Özellikle yurt dışında askeri kadrolarla kurulacak iletişimde yedek subay olarak istihdam edilmiş yükümlülerin rol alması beklenir.