31 Ağustos 2018 Cuma sabahı da ekonomide en çok merak edilen konu dolar ve euro alış satış fiyatları. Ekonomide 15 Temmuz ruhu ile hareket etmeyi amaç edinen Türkiye, yapılan dış kaynaklı kur döviz saldırılarına önlemler alırken vatandaşlar da döviz bürolarına giderek ellerindeki dövizleri bozduruyor. Hal böyle olunca, bireylerin en çok merak ettiği konu da 'Dolar ve euro ne kadar' sorusu oluyor. Döviz fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerine an be an sabah.com.tr'den güncel bilgilerle ulaşmanız mümkün.
Güncel dolar ve euro fiyatlarını bir sonraki sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
DOLAR VE EURO NE KADAR?
31 Ağustos Cuma 2018 sabahı itibari ile dolar düşüşe geçti. 6,5352 TL'den alınan dolar, 6,5417 TL'den satılıyor.
Euro da aynı şekilde güne düşüşle başladı ve 7,6407 TL rakamlarına geriledi. 7,6311 TL'den alınan euro, 7,640 TL'den satılıyor.
DÖVİZ KURU HAKKINDA
Döviz kuru ile ilgili en son gelişmeleri sabah.com.tr adresinden takip edebilirsiniz. 31 Ağustos Cuma günü fiyatlarına hemen bir sonraki sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz…
DÖVİZ KURUNDAKİ İSTİKRARSIZLIK ÜLKEMİZE YÖNELİK BİR OPERASYONDUR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Astsubay Mezuniyet Töreni'nde döviz kuruna yönelik olarak önemli açıklamalarda bulundu.
"Hukuk içinde devam eden davayı bahane ederek Türkiye'yi ekonomik yaptırımlar altına sokmayı hiçbir şekilde izah etmek mümkün değildir. AB üyeliğinde o kriterleri nasıl fırıldak gibi döndürdüklerini biliyoruz. Ekonomi konusunda yaşananları bunlardan bağımsız görmüyoruz. Her şey apaçık ortada. Biz artı ve eksilerimizin farkındayız. Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur. Terör örgütleriyle, ihanet çeteleriyle yapamadıklarını döviz kurşunu haline getirdikleri ekonomi silahıyla gerçekleştirmek istiyorlar. Türkiye bu saldırının da üstesinden gelecektir.
Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecekler. İhracatımız, istihdamımız artmaya devam ediyor. Turizm, ticaret tarihi rekorlar kırdı. Bu da geçer ya hu!"
DOLAR PRANGASINA DİJİTAL ÇÖZÜM
Dünya ABD'nin 'dolar' üzerinden başlattığı siyasi baskıları aşmak için yeni yollar aramaya başladı. Gelişmekte olan 20 ülkenin kurduğu G20 organizyonu da Arjantin'in Salta şehrinde yaptığı G20 Digital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar toplantısında aralarında küresel belirsizlikler ve kur savaşlarının da olduğu sorunların nasıl aşılacağına dair görüş alışverişi yapıldı. Toplantıya Türkiye adına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, toplantıdaki herkesin dünyada ticaretin ve ekonominin öngörülemez hale gelmesinden şikayetçi olduğunu anlattı.
Varank, toplantıda yaptığı konuşmasında dijital ekonomi sayesinde bu tür belirsizliklerin ve hegemonik hareketlerin önüne geçilebileceğini belirttiğini söyleyerek, dijital ekonomi ve değiş-tokuş mekanizmasının geliştirilmesini önerdi.
İki gün süren toplantılarda G20 ülkelerinin dijital ekonomideki pozisyonlarını anlatan konuşmalar yaptıklarını belirten Varank, şöyle devam etti: "Biz konuşmamızda özellikle son günlerde yaşadığımız kurdaki dalgalanmayla ilgili bir bölümden bahsettik. Şu anda dünyada bir para biriminin hegemonyası var. Bu hegemonya sayesinde birtakım siyasi atraksiyonlarla ekonomiye etki etme olanağı buluyorlar. Eğer biz dünyada dijital ekonomiyle kullanılabilecek bir değiş-tokuş mekanizması geliştirebilirsek böylece bir para biriminin hegemonyasını da kırma imkânımız olur. Bunun için çalışmak gerekiyor ve ülkelerin de bunu değerlendirmesi gerekiyor."