En karlı iş sektörleri az sermaye ile de yapılabilir. Büyük sermayelerle ya da küçük sermayeyle girilebilecek işlerin birçok örneği var. İş girişimlerinin ilk aşamaları her ne kadar uğraştırıcı ve sancılı olsa da uzun vadede karşılığı alınabilen bir girişim hem başarı hem de kazanç getirir.
Sosyal medya fenomenliği
Sosyal medya fenomeni olmak için büyük sermayelere gerek yok. Çoğu zaman ortalam bir kamera ve ortalama bir mikrofonlu kulaklık yetebiliyor. Bunun haricinde bazı video ve montaj programlarını öğrenmekle başlanabilir. Gerisiyse tamamen yaratıcı fikre kalıyor.
Cep telefonu tamirciliği
Özellikle doğru yerde açmak büyük iş yapmanızı sağlayabilir. Telefon tamircisinin olmadığı ya da az olduğu bir bölgede dükkan açmak sandığınızdan çok daha büyük gelirler getirebilir. Telefon tamirciliği için eğitim almak şart. Hatta sertifikası bile var.
Organik meyve suyu satıcılığı
Her köşebaşında gördüğümüz organik meyve satıcılığı da en karlı iş sektörlerinden. Sermayesi az, geliriyse nispeten iyi. Özellikle kaliteli ürün ve farklı kokteyllerle müşteri kitlenizi genişletebilir ve çevrede ünlenerek iyi gelirler elde edebilirsiniz.
Halı temizleme
Direkt olarak büyük bir fabrikayla başlamanıza gerek yok. Ufaktan başlanan iş dallarından biri de halı temizlemedir. Halı temizlemede özellikle referans önemlidir. Başlangıç aşamasında referansla aldığınız işler büyüyerek müşteri kitlenizi oluşturur. Yatırılan sermayeyi misliyle geri veren bir sektör.
Takı tasarımcılığı
Takı tasarımı ve takı malzemeleri satmak gözünüze ufak gelebilir fakat meraklıları bu işe fazlasıyla para harcıyor. İncik boncuk denilen ufak takı malzemelerinden tutun özgün takı tasarımlarına kadar takı işi de ufak sermayelerle kurulabilecek ve zaman içinde iyi gelir getirecek işlerden.
Organik ürün yetiştirme
Sermaye olarak diğer işlere göre nispeten büyük bir sermaye gerektirse de uzun vadede karşılığını verecek bir sektör. Her geçen gün organik ürünlere olan talep artıyor. Gıda sektöründe yaşanan aldatmacalar ve tüketicinin sarsılan güveni organik ürün ve besin ihtiyacını arttırıyor.
Ayrıca her ilde bulunan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı birimleri ve KOSGEB de bu girişime destek veriyor.