Hükümet sanayiyi canlandırmak ve nitelikli eleman sorununu çözmek için önemli bir projeye başladı. Türkiye'nin rekabet gücü ile refahını artırmak için yenilikçi, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçişte mesleki eğitim sisteminin güçlendirilmesi amacıyla teknik kolej sistemi yaygınlaştırılıyor. Bu çerçevede, Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) teknik kolejler kurulması çalışmaları hızlandı.
9 TEKNİK KOLEJ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" çerçevesinde, Aksaray, Bursa Kestel, Kayseri, Kırşehir, Manisa, Şırnak, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat OSB'lerde 9 teknik koleji tamamlayarak eğitim-öğretime açtı.
Bu çerçevede, 2017'de Ankara ASO-Başkent, Manisa, İzmir, Aksaray, Gaziantep, Uşak, Ordu, Eskişehir, Bursa-Kestel-Demirtaş, Tekirdağ, Çanakkale, Elazığ, Sivas, Konya OSB'lerinde farkındalığın artırılmasına yönelik faaliyetler yürütüldü.
Geçen yıl Aksaray, Bursa Kestel, Kayseri, Kırşehir, Manisa (2.etap), Şırnak, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat OSB'lerde MEB eğitim bursu destekli 9 adet teknik kolej kurularak, eğitim-öğretime başlandı. Bilim, teknoloji ve sanayi politikaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan insan kaynağı niteliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar da yürütülüyor. Bu konuda firmalarla görüşmeler yapıldığı ve sanayinin dijital dönüşümünün gerçekleştirebilmesi için gerekli olacak 'Bilişim Teknolojileri' alanının da MEB tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde desteklenen alanlar içine alınması için çalışmalar yürütüldüğü ifade ediliyor. Bu çalışmalar doğrultusunda da bilişim teknolojileri alanının OSB'ler içinde yer alan okullarda desteklenmeye başlandığı kaydedildi.
Eğitim ve sanayicilerin katılımıyla bilişim teknolojileri alanında siber güvenlik, büyük veri, bulut teknolojileri gibi konulardaki çalıştaylarla müfredat geliştirilecek.
KREDİ DESTEĞİ DEĞERLENDİRİLİYOR