Türkiye'de, endemik türlerin de yer aldığı zengin florasıyla öne çıkan Tunceli'de, son yıllarda sağlanan devlet desteğiyle organik arıcılıkta artış oldu. Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya, kentin arıcılıkta önemli bir potansiyeli olduğunu söyledi. Kaya, "Biz özellikle de organik arıcılığı geliştirmek için 5 yıldır hem bakanlığın destekleri hem de yerel projelerle üretici sayımızı ve organik üretimi arttırmak için çalışmalar yapıyoruz." dedi. Tunceli'de 62 bin kovanla, yılda ortalama 700 ton bal üretimi yapıldığını aktaran Kaya, bu balın 15 tonunun organik olduğunu anlattı. Kaya, "Geçen yıl 33 üreticimize arıcılık projesi gerçekleştirdik. Bu yıl yine 4 milyon 300 bin liralık yeni bütçeyle 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 146 projeyle üreticilerimizi destekledik. Bu projelerden 23'ünü arıcılığa ayırdık" dedi. Kaya, kentte organik arıcılığın önceki yıllara göre arttığını, üreticilerin bir kısmının da organik arıcılığa dönmek için girişimlerde bulunduğunu ifade etti.