Türkiye'nin 2016'da ekonomide çok önemli eşikleri, ülke olarak hep birlikte atlattığını kaydeden Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, "Özellikle 15 Temmuz sonrasında hükümetimiz bu elim olaydan ekonomimizin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirleri sağduyulu ve sonuç odaklı bir yaklaşımla aldı" dedi.
REEL SEKTÖRLE BERABERİZ
Bankacılık sektörünün yıl boyunca reel sektörle aynı gemide olduğunun bilinciyle sorumlu bir şekilde hareket ederek, ekonomik aktiviteyi mümkün olan en uygun koşullarda finanse etmeyi sürdürdüğünü bildiren Taze, "Büyümenin temel dinamiğini oluşturan KOBİ'lerin krediye ulaşım imkânlarının artırılmasına ve ihracatçı reel sektörün finansmanının teşvik edilmesine yönelik düzenlemelerin başında gelen Kredi Garanti Fonu'nun kapasitesinin 250 milyar TL'ye çıkarılmasının, sektörün büyüme hızına ve genel ekonomik performansa olumlu yansıması 2017'de daha iyi hissedilecek" dedi.
REFORMLAR ÖNEMLİ
Taze, başta 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi olmak üzere 2016'daki beklenmedik olayların büyüme hızını azaltmasına rağmen, Türkiye'nin imkânları ve potansiyeli ile iddiasını sürdürdüğünü kaydetti. Taze, "2016 yılında birçok badirenin atlatıldığı bir dönemde; tasarruf oranını artırmak, büyümenin finansmanını sağlamak, bütçe dengesini korumak, sanayi üretiminin teknolojik yapısını yükseltmek, yatırım ortamını iyileştirerek ihracat ve yerliyabancı doğrudan yatırımları artırmak amacıyla geniş bir reform programının gündeme alınması çok önemli ve değerli. Yapısal reformların hayat geçmesi, 2023 perspektifinde Türkiye ekonomisinin önünü açacak, üretimin ivmelenmesini sağlayacaktır."