İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Başkanlığı'nı da yürüten Çağlar, "Uluslararası kongre düzenleyen dernek ve birliklere Avrupa'nın birçok kentinde uygulanan KDV iadesi ülkemizde de önemle incelenmeli. Çünkü sırf bu iade yok gerekçesiyle 2020'de düzenlenecek 3 bin 500 katılımcılı bir tıp kongresi için İstanbul yerine Berlin seçildi. 59 bin katılımcı portföyüne sahip bir kongre organizatörü de vergi iadesi yok diye İstanbul'u değerlendirme dışı tutuyor. Özel sektör olarak turizmle ilgili her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Ancak özellikle bir KDV desteği önümüzü daha da açar" dedi.
İİTO Başkanı Çağlar, bu alanda bir vergi düzenlemesinin kısa vadede bir maddi kayıp gibi görülebileceğini ancak orta ve uzun dönemde ülkemize büyük kazanç getireceğini vurguladı. Çağlar, "Şüphesiz devletimizin vergi gelirleri çok önemli. Ancak bu önemli kongreleri yarışın daha başında kaybetmeyelim" diye konuştu.
İstanbul'da geçtiğimiz yıl 143 uluslararası kongre yapıldığını belirten Çağlar, "İstanbul 2010 yılından bu yana dünyanın ilk 10 kongre kenti arasına girmeye başarıyor. Dünyada her yıl 100 milyona yakın kişi toplantı ve kongreler için seyahat ederken, delege başı harcama ortalaması 2 bin 500 dolar. Bu da kongre turizminin alternatif turizm ürünleri içinde geliştirilebilecek en önemli kanallardan biri olduğunu açık şekilde gösteriyor" dedi.