BESLENMELERİNE ÇOK DİKKAT EDİYORUZ
"Kayseri'de tamamen kafes balıkçılığı yapılıyor. Özellikle Yamula Barajı ve Pınarbaşı ilçesinde önemli alabalık tesisleri var. Bu özelliği ile Kayseri, Türkiye'de önemli bir konuma ulaştı. Kafes balıkçılığında, yavru alabalıklar kuluçkahanelerde üretildikten sonra parmak büyüklüğüne geldiğinde kafeslerde stoklanır.
Oksijen sistemleri yerleştirilmiş özel tanklı araçlarla canlı şekilde taşınır. Barajın su sıcaklığı, oksijen değerleri optimize edilerek ortam uygun hale getirilir ve balıklar daha sonra kafes ortamına boşaltılır. Ardından balıklar kafeslerde belli bir adete göre yerleştirilir.
Yerleştirilirken balığın büyüklüğündeki ağlara önem verilir. Sonra bu kafesler önceden bizim hazırlamış olduğumuz sistemlere çekilir. Balıklar burada günde 2 öğün beslenir."
YÜZDE 70'İ AVRUPA PİYASASINDAYurtdışına gönderilecek alabalıkların buzlu suyun içinde şoklandığını aktaran Küçük, "Daha sonrada işleme tesislerine gönderilir. Balıklar, işleme tesislerinde tekrar yıkanır, temizlenir, pişirilir, paketlenir ve yurtdışına gönderilir.
'25 YILLIK TECRÜBELERİMİZİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ'
Avrupa'dan bize geri dönüşler oluyor ve balıklarımızın lezzetinden oldukça memnunlar. Son yıllarda deniz balıkçılığıyla yarışır hale geldik. 25 yıldan beri ciddi manada Türkiye'de alabalık yetiştiriciliği yapılıyor. Bu tecrübenin meyvelerini topluyoruz" diye konuştu.
Sloganlarının "Her yaşta balık, her yaşta sağlık" olduğunu belirten Küçük, "Maalesef, insanımız çok fazla balık tüketmiyor. Avrupa'da, insanlar haftada en az 3 ya da 4 kez balık tüketiyor. Balık gerçekten insan sağlığı için çok kıymetli, değerli bir ürün.
Ülkemizde de gerçekten kıymetli bir ürün haline gelsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.