TÜRKİYE'NİN EKONOMİK TEMELLERİ ÇOK GÜÇLÜ
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: Türkiye'de kimse moralini bozmasın. Yatırımlarımıza devam edelim. Enerjide daha alınacak çok yolun olduğuna inanıyorum. Türkiye büyüyecekse, gelişecekse ve AB ülkesi olacaksa kimsenin bundan şüphesi olmasın. Enerjiyi eninde sonunda biz üreteceğiz. Kimse moralini bozmasın. Yatırımlarımıza devam edelim. Enerjide daha alınacak çok yol var. Daha devletin elinde doğalgaz, hidrolik ve kömür santraller var. Bunları hızla elinden çıkarması lazım.
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen: Türkiye'nin büyümesinde imalat sanayisinin önemini biraz ihmal ediyoruz. Bu şekilde devam etmemiz mümkün değil. Gayri safi milli hasıla içerisinde imalat sanayimiz yüzde 1'ler seviyesinde. Halbuki, bunun 25 seviyesinde olması gerekir. Biz, aşağı yukarı 1998'lerde ulaştığımız gayri safi milli hasıla içerisinde sanayimiz yüzde 23'e kadar gelmiş.
IMF İcra Direktörü İbrahim Çanakcı: Türkiye ekonomisinin temelleri son derece güçlü. Aslında, son dönemdeki hareketliliğin, Türkiye'nin iktisadi temelleriyle çok tutarlı olduğunu söylemek zor. Türkiye'nin iktisadi temelleri güçlü yapısını korumaya devam ediyor.
DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan: Afrika, Türkiye ve dünyanın hemen her ülkesi için çok önemli. Bazı ülkeler coğrafyanın önemini daha yeni anlamaya başladı. İnsanın olduğu her yerde ihtiyaç vardır. Bugün belki birçok ülkenin, çok geç fark ettiği büyük bir potansiyelden bahsediyoruz. The Economist Afrika'yı geçmişte "Ümidi olmayan, çok sıkıntılı bir kıta" olarak tanımlıyordu. Şimdi "Afrika'nın fırsatları"ndan bahsediyor. Afrika'da yaklaşık 1 milyar insan yaşıyor. Bunun 1.9-2 milyara çıkacağı öngörülüyor.
Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz: Turkcell olarak ülkeyi teknoloji açısından en ileri seviyeye taşımak için çalışıyoruz. Mayıs ayında ihalenin yapılacak olması ve Türkiye'nin 2015'te artık 4G'ye kavuşacak olması bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Çünkü 4G ile birlikte önümüzdeki dönemde bu dijitalleşmenin hızı çok daha artacak.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş: Dijitalleşmeye doğru hızlı bir gidiş var. Kurumların birbirine ihtiyaçlarının olduğunu unutmamamız lazım. Şu an burada bulunan tüm kurumlara benim ihtiyacım var. Onların da bana. Bizde 850 tane 30 yaşın altında bilgisayar mühendisi çalışıyor. Onlar bu kadar çok ürün geliştirdiler ki biz Microsoft'la bu üretilenleri yerli yabancı 43 bankaya sattık.