Her taşın altından çıkan paralel örgüt Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklık Anlaşması'na (TTIP) da el attı. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gedikli, "Washington'daki Ermeni ve Rum lobilerinin ABD ve AB arasında başlayacak müzakerelere Türkiye'nin dahil olmasını engellemeye çalıştıklarını duyuyoruz. Ermeni ve Rum lobisine destek verenlerin başında da 'paralel ihanet örgütü' var" dedi. Gedikli, lobilerin, ABD Kongresi'nin hazırladığı tasarıya, 'Türkiye, Kıbrıs Adası'ndaki askerini çekene kadar TTIP müzakerelerine dahil edilemez' ya da 'Türkiye, Ermeni Soykırımı'nı tanıyana kadar TTIP'e alınamaz' gibi cümleler eklemeye çalıştıklarına dair duyum aldıklarını söyledi.
GÜLER'DEN CHP'YE PARALEL SORULARI - TIKLAYIN
OYUNA GELMEYİZ
Uluslararası bir oyunun sergilendiğini vurgulayan Gedikli, şöyle konuştu: "Oyun kurucuları paralel örgütü maşa olarak kullanıyor. Ermeni ve Rum lobileri paralellerle birlikte seçime darbe vurmak için film senaristleriyle platolar kurup dizi çeker gibi kaos senaryoları çekiyor. Bu oyuna gelmeyeceğimizi anlamaları için daha kaç hain planlarının deşifre olması gerekiyor? Türk halkının aklıyla kimse alay etmeye kalkmasın." Gedikli, ABD'deki milli firmalara da "Geleceğinizin teminatı Türkiye'nin istikrarıdır" diye seslendi.
MAŞA OLDULAR
Sözde
Ermeni Soykırımı'nın 100'üncü yılında, ABD ve AB arasındaki TTIP müzakerelerine Türkiye'nin dahil edilmemesi için çalışan Ermeni ve Rum lobilerinin ve taşeron olarak kullandıkları paralel örgütün amacı Türkiye ekonomisini baltalamak. Çünkü, günde 2 milyar euroyu bulan hacmiyle halihazırda dünyadaki en büyük ticaret ilişkisi olan ve dünya ticaretinin üçte birini oluşturan TTIP'nin uygulamaya girmesi halinde Türkiye ekonomisi ikiye katlanacak. Uluslararası ticari faaliyetler daha da ivme kazanacak. Türkiye'nin ekonomik anlamda gelişmesini engellemeye çalışan paralel örgüt, milli duyguları hiçe sayarak oyun kurucu efendileri tarafından maşa olarak kullunılmaktan gocunmuyor.
GÜÇ DENGELERİ ŞEKİLLENECEK
Avrupa
Komisyonu, anlaşmanın tam olarak yürürlüğe girmesi halinde AB ekonomisine 120 milyar, ABD ekonomisine 90 milyar, dünyanın geri kalanına ise 100 milyar euro katkıda bulunacağını tahmin ediyor. Anlaşma, Trans-Pasifik Ortaklık ile birlikte ele alındığında, dünya ticaretinde yeni bir düzenin oluşturulması sürecindeki en büyük yapı taşlarından birini teşkil edecek. Eşzamanlı olarak başlayan Trans-Pasifik Ortaklık (TPP) süreci ve de G20 çerçevesindeki dünya ekonomisini düzenleyici olası uzlaşmalarla da birlikte 21. yüzyılın ilk yarısında küresel ekonomik ortam değişiyor. Dolayısıyla uluslararası güç dengeleri de yenilenecek.