Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (
MÜSİAD) Başkanı
Nail Olpak, "
Yeni Türkiye, yeni bir siyasete, yeni bir sosyolojiye, yeni bir ekonomik anlayışa yönelen, sırtını Halep'e, Bağdat'a, Myanmar'a, Somali'ye, Kudüs'e, Gazze'ye, Ramallah'a dönmeyen Türkiye'dir" dedi.
Olpak, "4. Uluslararası Filistin İş Forumu"nun (PBF) açılışında, uluslararası toplumun, İslam aleminin, Birleşmiş Milletler'in, insan hakları örgütlerinin tarihi bir sınavdan geçtiğini, dünyanın egemen güçlerinin, Ortadoğu'da, Suriye'de, Myanmar'da, Somali'de, Filistin'de yaşanan dram karşısında bu sınavı kaybettiğini belirtti.
Kudüs ve müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın tehlikeli gelişmelere gebe olduğunu dile getiren Olpak, şunları kaydetti:
"İşgal kuvvetlerinin Mescid-i Aksa'nın içine girip, mihraba kadar kirletmelerine tanık olduk. Yaşananlar karşısında, Filistin halkı, kadınlarıyla, gençleriyle direnirken, İsrail terör estirmeye, Batı da her zamanki gibi, sessiz kalmaya devam ediyor. Çevre konusu gündeme gelince, sözde çok duyarlı olan dünya kamuoyu, müslümanlar öldürüldüğünde aniden duyarlığını yitiriyor. Zor bir sınav. Sadece sizin için zor değil, hepimiz için zor. Zor ama biliyoruz ki Dünyada, hepimiz farklı şekillerde imtihan ediliyoruz."
Olpak, MÜSİAD olarak her fırsatta Türkiye için "Huzur, Güven ve Pozitif İstikrar"a ihtiyaç olduğunu yinelediklerini hatırlatarak, genel olarak İslam coğrafyasına işaret eden sorunlu bölgelerde, tarihin hiçbir safhasında olmadığı kadar iş birliğine ve anlayış birliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Konuşmasında Türkiye'de son 12 yıllık süreçte yaşanan değişim ve dönüşüme de değinen Olpak, "Siyasetten eğitime, adaletten gençlik politikalarına, iç güvenlikten dış ilişkilere, asker ve sivil ilişkilerine kadar tüm alanlarda, hükümetimiz ve ardındaki büyük kamuoyu desteğiyle, adeta yeni bir Türkiye inşa ediliyor" dedi.
Yeni Türkiye'nin, yeni bir siyasete, yeni bir sosyolojiye, yeni bir ekonomik anlayışa yönelen, sırtını Halep'e, Bağdat'a, Myanmar'a, Somali'ye, Kudüs'e, Gazze'ye, Ramallah'a dönmeyen Türkiye olduğunu dile getiren Olpak, şöyle devam etti:
"'Ayrıca Türkiye, dünya ekonomisiyle bütünleşme sürecinde yüzünü tek bir yöne çevirmemiş, küresel bir güç olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Bu kapsamda, bir yandan Batı dünyası ile ekonomik ilişkilerini sağlamlaştırırken, diğer yandan da Doğu ülkeleri ile ticari ilişkilerini geliştirmiştir. Türkiye, doğrudan yabancı yatırımlar alanında da önemli bir küresel yatırım merkezi olmuştur. 2002 yılında yalnızca 571 milyon dolar doğrudan yabancı yatırım yapılmışken, 2013 yılında bu rakam, yaklaşık 18 katına çıkarak 10,2 milyar dolara yükselmiştir."
Türkiye'nin yatırımcısı için güvenli bir liman ve kazançlı bir ticari alan tesis ettiğini vurgulayan Olpak, "Siz değerli dostlarımızı, yatırımlarınızı dost ve kardeş ülkemizde daha fazla değerlendirmeye davet ediyorum" dedi.