Ateş, Denizbank'ın Citibank'ın bireysel birimine talip olmasıyla ilgili ''Fiyatı onlar netleştirmediği için açıklayamam'' ifadelerini kullandı.
İmzaların atılması için her iki tarafın da yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Ateş, bu işin bilançoyu bütünüyle almaktan daha zor olduğunu söyledi.
Satışla ilgili resmi raporlamanın olduğunu anlatan Ateş, ''İnşallah nisan ayında netleşecek. Citi'den bin 600 kişi, bireysel, perakendede olan bütün arkadaşlar gelecek. İş kaybı olmaması için çok özen gösteriyoruz. Bizde çalışmak istemezlerse o ayrı. Ama bizim yaklaşımımız bütüncül'' dedi.
Ateş, Denizbank'ın Citi'ye talip olmasının sektöre yansımaları ile ilgili ise şunları kaydetti:
''Hakan (Binbaşgil) çok yakın arkadaşım. Onların hiç bir hasmane tavırları yok. Hepimiz neticede bankacıyız, rakibiz bir yerde... Kıyasıya bir rekabet var ama dostluğumuz da var, çünkü hepimiz birbirimizi tanıyoruz bunca senedir. Hakan ile bu konuda birebir sohbetimiz yok. Ama sonuçlanınca tebrik etmekten kaçınmaz.''
Hakan Ateş, Merkez Bankası'nın elindeki kaynağı Eximbank'a verdiğini, Eximbank'ın da bunu bankalar aracılığıyla ihracat yapan müşterilerine verdiğini söyledi.
Bankalardan teminat mektubu alındığını, yani müşteri ödeme yapmazsa bankaların Eximbank'a ödeme yaptığını, Eximbank'ın da Merkez'e ödeme yaptığını belirten Ateş, bunun bankalarla emniyete alınmış bir sistem olduğunu dile getirdi.
Bu sistemle ihracatın arttığını, dövizlerin içeri girdiğini, hem de rezervlerin arttığını aktaran Ateş, böylece kazan kazan olan bir durumun ortaya çıktığını ifade etti.
Munzam karşılığı altın alarak da tutmanın kendisi için devrimci ve doğru bir hareket olduğunu vurgulayan Ateş, ''Mesela yastık altında 5 bin ton altın olduğu söyleniyor. 200 milyar doların üzerinde kesin bir rakam var. Bugün bankaların toplam fonlaması 110 milyar dolar Türkiye'de. Sadece yastığın altında 200 milyar dolar yatıyor, düşünebiliyor musunuz?'' değerlendirmesinde bulundu.