Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler'in Kadını Güçlendirme İlkeleri'ne (WEP) imza atan Borusan; bu yıl sanayide kadın istihdamını ve kadının iş yaşamında fırsat eşitliği mücadelesini desteklemek için başlattığı "Annemin İşi Benim Geleceğim" sosyal sorumluluk projesi ile, Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme Toplantısı'ndaydı.
Dünyanın dört bir yanından sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektör yetkilileri ve uluslararası basın mensuplarını Birleşmiş Milletler çatısı altında buluşturan "İnovasyon: İş Dünyası ve Eşitlik" konulu toplantıda Borusan, "Annemin İşi Benim Geleceğim" sosyal sorumluluk projesinin detaylarını anlattı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da hazır bulunduğu ve bir konuşma yaptığı toplantıda örnek proje olarak gösterilen "Annemin İşi Benim Geleceğim" geniş bir ilgi gördü.
BORUSAN, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ İŞ YAŞAMINDA FIRSAT EŞİTLİĞİ SUNAN PROJELERLE KUTLUYOR
Borusan'ın sosyal sorumluluk projesiyle Birleşmiş Milletler'e davet edilmesini değerlendiren Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Borusan için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlamına dikkat çekti ve şunları söyledi:
"Türkye'nin hızla büyüyen ekonomisi ve dinamizmi tüm dünyada ilgi ve gıpta ile izleniyor. Birey ve kurumlar olarak bu başarıyı aynı tempoda sürdürmek en büyük sorumluluğumuz. Ülke olarak üç önemli meydan okuma ile karşı karşıyayız. Bunlardan ilki gençlerimize çağın gereklerine uygun biçimde eğitim olanakları sunmaktır; ikincisi bütün farklılıklarımızı bir zenginlik olarak gören bir anlayışla mevcut toplumsal dinamizmimizi bir ileri seviye taşımaktır. Üçüncüsü ise, kadınlarımızın toplum hayatının her alanında eşit haklarla var olmalarını sağlamaktır. Bunun yolu kadınların çalışma ve iş kurma açısından güçlü bir biçimde desteklenmesinden geçmektedir.
Borusan olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü sanayide kadın istihdamını artırmayı hedefleyen "Annemin İşi Benim Geleceğim" sosyal sorumluluk projemizle kutluyoruz. Birleşmiş Milletler'in bu projemize dünyaya örnek olarak tanıtıldığı bir platform sağlaması da bu anlamda bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."
"ANNEMİN İŞİ BENİM GELECEĞİM" TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen 'Annemin İşi Benim Geleceğim', sanayide çalışan ve çalışmak isteyen kadınların 0-6 yaş arası çocukları için kreş ve gündüz bakım evleri inşa edilecek. Borusan Neşe Fabrikası adıyla, Türkiye'nin dört bir yanındaki 10 organize sanayi bölgesinde kurulacak olan kreş ve gündüz bakım evlerinin tasarımının belirlenmesi amacıyla ülke genelinde başlatılan mimari proje yarışmasının başvuru süreci devam ediyor.