Seçim sonunda 12 yıldır TGDF Başkanı olarak görev yapan Şemsi Kopuz'un oy çokluğu ile başkanlık görevine devam etmesine karar verildi.
Temeli 1999 yılında atılan ve günümüzde gıda ve içecek sanayinin önde gelen temsilcilerini 24 sektörel dernek çatısı altında toplayan sektörün en büyük sivil toplum kuruluşu, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu'nun 4. Olağan Genel Kurulu'nda, 2009-2012 yılı faaliyet raporu tüm detaylarıyla ele alındı.
TGDF Yönetim Kurulu Başkanlığı için yapılan seçim sonunda başkanlık görevine devam etmesi istenen Şemsi Kopuz, gıda ve içecek sektörünün temsiliyet yetkisine sahip olmaktan gururlandığını ifade etti.
Aynı zamanda Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı olan Şemsi Kopuz'un TGDF Başkanlığı görevinde birlikte çalışacakları Yönetim Kurulunu oluşturan diğer üyeler şu isimlerden oluştu:
Amylum Nişasta Yönetim Kurulu Başkanı ve Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD) Başkanı Rint Akyüz,
Ata Dış Ticaret Genel Müdürü ve Tüm Gıda İthalatçıları Derneği (TÜGİDER) Başkanı Mustafa Manav,
Dinçer Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Ürünleri Hububat, Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (PAKDER) M. Tevfik Dinçer,
Seyidoğlu Helva ve Reçel San. Yönetim Kurulu Başkanı ve Susam Tahin, Helva ve Reçel İmalatçıları Derneği Başkanı(SUTHER) Necati Göksu,
City Farm Yönetim Kurulu Başkanı, Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER) Başkanı Ayhan Sümerli,
İreks Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) Başkanı Mehmet Çetin Duruk,
Çallı Gıda San. Yönetim Kurulu Başkanı ve Ambalajlı süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı,
Diren Şarapçılık ve Şarap Üreticileri Derneği (ŞARAPDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Diren
Açılış konuşmasını yapan TGDF Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz, "2000'li yıllardan itibaren bu entegrasyonda çaba harcayan farklı alt sektör derneklerinin bir araya gelerek önce platform çatısı altında birleşmesi, ardından da federasyon olarak kurumsal statüsünü tamamlaması, sektörün önemli bir diğer sorunu olan örgütlenme boşluğunu doldurmuştur. 24 ayrı alt sektör derneğinin en üst çatı organizasyonu olan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu, üye dernek ve şirketleriyle insanımızın sağlıklı ve yeterli beslenmesini temin etme misyonuyla hareket etmektedir." dedi.