Tahsin Yılmaz, Türk Telekom'un yeni döneme 3D vizyonu ile girdiğini ifade ederek ''Teknolojik altyapımızı hayatın her alanına dokunan çözümler ile destekleyerek, Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefi bölgesel büyüme ve mükemmel hizmet anlayışı ile tamamlayacağız'' dedi.
Gerçekleştirdiği basın toplantısında önümüzdeki döneme ilişkin vizyon ve stratejilerini anlatan Yılmaz, 6 yılda 11 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yılın ilk 6 ayında da ilave olarak 1 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi. Yılmaz, ''Tüm bu yatırımların, projelerin amacı Türk Telekom'un bölgede ve dünyada gücünü arttırırken, değerini de daha yüksek noktalara çekmektir. Bölgesel güç olma noktasında adımlarımızı hızlandırmak istiyoruz. Bizler, dünyaya açılım anlamında eğer bir satın alma fırsatı olursa bu konuda da Türk Telekom'u bölgede ve dünyada daha iyi bir yere getirecek her türlü değerlendirmeyi hızlı bir şekilde yapacağız'' diye konuştu.
''Yapılan Genel Kurulumuzla büyüme yada satın alma anlamında Yönetim Kuruluna ayrılan 300 milyon Avro'luk bir bütçemiz var'' diyen Yılmaz, yeni dönemde Türk Telekom olarak aslında Türkiye'den dünya çapında teknoloji üretecek şirketler için katalizör görevi görmek istediklerini vurguladı.
2023 hedefleri kapsamında Türk Telekom'un elinden geleni yapacağına dikkati çeken Yılmaz, hizmet kalitesini arttırabilmek konusunda özel bir hassasiyet göstereceklerini, gerekirse iş şekillerini, yöntemlerini de değiştirip dönüştüreceklerini ifade etti.
Bugüne kadar, 18-19 milyon hanesi bulunan Türkiye'de bu hanelere altyapı hizmetinin ulaştığını anımsatan Yılmaz, ''Her haneye girebilmiş dev bir şirketten söz ediyoruz, bizim belirli bir şehre belirli bir semte girme hedefimiz yok, bizim öngördüğümüz değişim ve dönüşüm herkesi ve her kurumu kapsıyor'' dedi.
''BİZ KAMPANYASI''YLA BAYRAK DEĞİŞİMİNİN İLGİSİ YOK
''Biz kampanyası'' ve şirketteki Genel Müdür değişiminin aynı zamana denk gediğini, bunun da yanlış anlamalara sebep olduğunu belirten Yılmaz, bunun aslında birbirleriyle alakası olmayan konular olduğunu, sadece zamanlamalarının denk geldiğini ifade etti.
Telekomünikasyon şirketi olarak alt yapının sahibi olmanın çok büyük bir sorumluluk olduğunu dile getiren Yılmaz, ''Bugün artık 1 dakikalık internet kesintisine tahammül edemiyoruz, bizim vereceğimiz servisin kalitesi birçok kesim için büyük önem taşıyor. Hizmet verme açısından asla kişiye ya da kuruma göre değişmeyecektir'' dedi.
Önümüzdeki dönemde fiber optik teknolojisiyle hız konusunun konuşulmayacağını, fiber kent adını verdikleri projenin tam ortasında olduklarını kaydeden Yılmaz, 2015 sonunda bu dönüşümün bitirilmesinin hedeflendiğini aktardı.
FATİH Projesi'ne ilişkin açıklamalar yapan Yılmaz, ''Devam eden süreç içerisinde FATİH Projesi'nin 3 ya da 4 konusu var. Yaklaşık 10 gün önce bir ihale yapıldı. Bu ihale 3 bin 600 küsur okulu kapsayan ve 'Intranet' dediğimiz yani, okulların kablolamasını da ihtiva eden bir ihale. Türk Telekom olarak biz bu ihaleye katıldık, teklifimizi verdik, sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Biz nasıl ki DSL'de tüm Türkiye'deki okullara DSL altyapısını götürecek tek şirketsek şimdi de Türkiye'deki 40 bin küsur okula benzer şekilde fiber altyapısını da götürmeye hazırız'' şeklinde konuştu.
ÖZELLEŞTİRME KONUSU
Türk Telekom'un Hazineye ait olan yüzde 30'luk payının özelleştirilmesi konusunda bir yorum yapamayacağını kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:
''Türk Telekom'un değerini ne kadar arttırırsak devletimiz gelir anlamında daha iyi bir seviyeye ulaşacaktır diye düşünüyoruz. Maliye Bakanı ile geçtiğimiz günlerde Türk Telekom'dan beklentinin ne olduğu yönünde konuştuk, kendisi bize Türk Telekom'un değerini arttırmamızı söyledi. İMKB'de işlem gören bir firmayız. Karlılık açısından çok sorumluluğumuz var. Ama benim yöneticilik anlayışım açısından bu işin üç sac ayağı var; Müşteri, hissedar ve çalışan memnuniyeti. Bunları sağlamaya çalışacağım.''
Yılmaz, Türk Telekom'un yeni döneme 3D vizyonu ile girdiğini ifade ederek, ''Teknolojik altyapımızı hayatın her alanına dokunan çözümler ile destekleyerek Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefi bölgesel büyüme ve mükemmel hizmet anlayışı ile tamamlayacağız'' değerlendirmesini yaptı.
TEKNOLOJİ BOYUTU / DİJİTAL YAŞAM DÖNÜŞÜMÜ
Dijital çözümlerin günlük hayatın parçası olduğunu belirten Tahsin Yılmaz, ''Türkiye'nin teknolojik altyapısını sağlayan şirket olarak geleceği biz şekillendirmek istiyoruz. Eğitimde, sağlıkta, eğlence ve enerji alanları dahil olmak üzere birçok alanda değer katacak teknolojilerin geliştirilmesinde öncülük edeceğiz'' dedi.
''İnovasyonu'' Türk Telekom'un olmazsa olmazı olarak tanımlayan Yılmaz ''Ekonomilerin itici gücü olan inovasyon ve girişimcilik için uygun teknolojik ortamı sağlıyoruz'' dedi.
Yılmaz, teknoloji geliştirmeye odaklanan şirketlere ve girişimcilere de davette bulundu.
MÜŞTERİ BOYUTU / DEĞER ODAKLI MÜKEMMEL MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Türk Telekom'un müşteri boyutunu mükemmeliyet üzerine kurduklarını söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdü:
''Türk Telekom her zaman müşteri odaklı ürün ve hizmetler sundu ve müşteriye değer yarattı. Müşterilerimiz her zaman bizim için çok değerli. Onlara sağladığımız değeri daha da artıracak hem ürün hem de hizmet kalitesi anlamında adımlar atacağız. Hizmet kalitesini mükemmele ulaştıracak adımlar ile öncelikle müşterilerimizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde anlamayı ve tüm hizmet süreçlerini en basit ve en kısa hale getirmeyi amaçlıyoruz.
İhtiyacı karşılayacak ürün ve hizmetler ile müşteri odaklı, güvenilir, yenilikçi, sorumlu ve özverili bir marka konumumuzu sürdüreceğiz. İletişim teknolojilerinde, müşterilerimizi komple çözümlerle geleceğe taşıyan en doğru adres olmaya devam edeceğiz. Bu anlayışın yansımalarını yatırımlarımızda da göreceksiniz. Hem ses hem de geniş bant internet alanında yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürerek, müşterilerimize yeni deneyimler sunmayı sürdüreceğiz.''
STRATEJİ BOYUTU / DÜNYAYA AÇILIM VE BÖLGESEL BÜYÜME
Türk Telekom'un, bölgenin iletişim ve veri köprüsü olduğunu vurgulayan Tahsin Yılmaz, şirketin büyümesini destekleyecek satın almalar ile bölgede büyüme için de fırsat kollayacaklarının altını çizdi.
Yılmaz, ''Akıllı büyüme stratejimizle bölgede gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde bölgesel bağlantı merkezi olma yönündeki çalışmalarımızı güçlendirecek işbirliklerine ve yatırımlara odaklanacağız. Hem Türkiye'de hem de bölgemizde erişim kolaylığı, hız ve kapasite alanlarında kesintisiz bir gelişim için altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğiz'' diye konuştu.