Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus'tan oluşan NAMET-RUB bölgesinin yönetim sorumluluğunu üstlenen Unilever Türkiye'nin, bölgenin tümü için araştırma ve geliştirme hizmeti verecek bölgesel dondurma Ar-Ge merkezi İstanbul Sarıgazi'de faaliyete başladı.
Unilever açıklamasında, NAMET-RUB bölgesindeki Magnum, Cornetto, Max, Carte d'Or, Fruttare gibi Unilever markaları için ürün geliştirme ve ambalaj geliştirme çalışmaları yapacak Ar-Ge merkezinde Tüketici Laboratuvarı, Dondurma Pilot Üretim ve Teknolojik Test Ünitesi'nin yanı sıra modern ofisler ve destekleyici birimlerin bulunduğu bildirildi.
3 milyon doları aşkın yatırımla açılan Bölgesel Ar-Ge Merkezi'nde hammadde ve formülasyon, işleme ve ambalaj geliştirme alanlarında 40 uzmanın görev yaptığı kaydedilen açıklamada, bölgesel Ar-Ge üssünün, Unilever'in en güçlü bölgelerinden olan ve 35 ülkeyi kapsayan NAMET-RUB bölgesi için karlı ve önemli bir yatırım olduğu vurgulandı.
Açıklamada, ''Merkezle birlikte Türkiye'deki ürün geliştirme hızının artırılması da hedefleniyor. Burada yapılan çalışmalar 35 ülkeyi de kapsayacağı için büyüme ve gelişme programının desteklenmesi de hedefler arasında yer alıyor'' ifadesine yer verildi.
Açıklamada verilen bilgilere göre, merkezin pilot üretim ünitesi, var olan fabrika aşamalarını ürünleri en iyi hale getirebilmek ve yeni teknolojileri global olarak uygulayabilmeye yarayan ekipmanlardan oluşuyor. Gelecekteki yeni teknolojilerin kullanımı için esnek bir yapıyla tasarlanan Ar-Ge merkezi, tüm dünyadaki en iyi uygulama örnekleri ve önerilerin dikkate alınmasıyla oluşturuldu. Daha önce NAMET-RUB bölgesindeki dondurma Ar-Ge çalışmalarını Global Tasarım Merkezi'nden yürüten ve sınırlı bir hareket alanı bulunan Unilever, bu merkezde kullanılan tüketici paneli sayesinde tüketici testlerini hızlandırabilecek ve pilot üretimlerle daha çok sayıda deneme yapıp ürün geliştirebilecek.