Özellikle son yıllarda Türkiye'nin ekonomik anlamda güvenli liman olarak görülmesi, sağlık turizmine de olumlu yansıdı. Bu nedenle artan sağlık yatırımlarından birisi olan Özel Birinci Göz Hastanesi de İstanbul Beylikdüzü'nde 11 bin metrekarelik alanda yurtdışından da hasta tedavi etmeyi hedefliyor. 2008'de inşaatına başladıkları hastaneye 40 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Özel Birinci Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ali Aksu, "41 özel hasta yatağımız var. Göz hastalıklarının yüzde 80'inde yatış gerekmiyor. 26 Mayıs'ta resmi açılışını gerçekleştireceğimiz hastane, Türkiye'nin ikinci büyük göz hastanesi olacak" dedi. Aksu, önümüzdeki yıllarda sağlık yatırımlarına devam edeceklerini, Adana ve İstanbul'da da hastane açmayı planladıklarını söyledi.
200 KİŞİYE İSTİHDAM
Beylikdüzü bölgesinde özellikle göz alanında böyle bir hastaneye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dr. Ali Aksu, ileri göz hastalıklarına ileri teknolojiyle çare bulacaklarını belirterek, "21 hekim kadromuz var. Part - time hekimler de olacak. Günde 700 hastayı muayene edebileceğiz. Şu an 110 kişiye istihdam sağladık. 2012 sonuna kadar da bu sayıyı 200'e çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Yılda yüzde 10 büyümeyi amaçladıklarını söyleyen Aksu, "Ağırlıklı olarak retina hastalıkları, katarakt cerrahisi, göz nakli ön planda olacak. Özellikle göz nakline eğilmek istiyoruz. Çünkü bu alanda yurtdışından ciddi hasta gelebilir. Hindistan'a giden hastaları ülkemize çekebiliriz" dedi. Doktorların eğitimine yönelik konferanslar da düzenleyeceklerini söyleyen Ali Aksu, halen çoğu doktorun konferanslar için Hindistan'a gittiğini, bu alanda da çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
"TÜRKİYE GÜVEN VERİYOR"
Türkiye'de sağlık turizmine yönelik çalışmaların arttığına dikkat çeken Ali Aksu, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye ciddi talep var. Arap Baharı nedeniyle Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısı arttı. Türkiye istikrar adası gibi. Sağlık da istikrar arıyor. Olayların olduğu, siyasi karışıklıkların yaşandığı bir ülkede kimse ameliyat olmak istemez. Türkiye'nin güvenli olması sağlık turizmini de olumlu etkiliyor." Sağlık turizmine yönelik ajanslar aracılığıyla çalışmaları olduğu bilgisini veren Aksu, yurtdışında öncelikli olarak Almanya, Cezayir, Azerbaycan ve Kuzey Irak'ta görüşmelerinin devam ettiğini, daha farklı pazar arayışları olduğunu da vurguladı.
AVRUPA'DAN ÜÇTE BİR DAHA UCUZ
Hastaların yarısının sağlık turizminden gelmesini hedeflediklerini belirten Ali Aksu, özellikle göz, diş ve estetik için yurt dışından hasta geldiğini belirterek, Türkiye'nin tercih edilmesiyle ilgili şöyle konuştu: "Türk hekimlerine güven duyuluyor. Özellikle diş ve göz alanlarında tedavi ücreti Avrupa'ya göre üçte bir daha ucuz. Son zamanlarda yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle de Arap dünyasının ve Orta Asya'nın Türkiye'ye sempati duyması yabancı hastaların Türkiye'yi tercih etme sebeplerinden."