Bursa'da gelir vergisi rekortmenlerinde birinci sırada yer alan Sütaş, Doğu'ya 80 milyon dolarlık yatırımın planlarını yapıyor.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Karacabey Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3 milyon 628 bin 505 liralık tahakkuk eden vergiyle gelir vergisi sıralamasında birinci olduklarını hatırlattı.
Bunun kendisi ve firması açısından ayrı bir gurur olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Hayallerimizin gerçekleşmesi anlamına geliyor. İyi vatandaş olma yolundaki çabalarımızın taçlanması anlamına geliyor. Çok mutluyuz'' dedi.
Yatırımların devamını bir sorumluluk olarak gördüklerini ve bu yüzden devam edeceklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
''Tarım sektörüne, süt hayvancılığına yapılacak teşviklerin bizim çalışmalarımızın gelişmesi bakımından büyük önem arz ettiğini belirtmek isterim. Teşviklerin yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hayata geçirdiği ve geçireceği teşvikler, bizim sektör açısından önemli. Özellikle sütçülüğün bir toplumun gelişmesinde önemli rolü var. Yüksek katma değer yaratan üretim yapabiliyorsunuz, bu üretimi toplumun geniş kesimlerine katkı, gelir sağlayan halde yapıyorsunuz. Türkiye gibi gelir dağılımı olan yerde sütçülük büyük önem taşıyor. Bu birikimimizle Türkiye'de sütün iyiliğini, sütçülüğün bereketini yaymak istiyoruz. Biz bunu misyon olarak belirledik. Yatırımlarımıza devam edeceğiz.''
Karacabey'den sonra Aksaray'da fabrika kurduklarını ve yeni sıçramayla ülkenin doğusuna açılacaklarını vurgulayan Yılmaz, bu konuda hazırlıklarının ileri safhaya geldiğini söyledi.
Süt fabrikası 6. bölge illerinden birine kurulacak
Yatırımı 6. bölge illerinden birine yapacaklarını ancak geniş bir bölgeye hitap edeceklerini anlatan Yılmaz, fabrika yerini, seçimi yaptıktan sonra açıklayacaklarını bildirdi.
Süt tesisini bu yıl tamamlamak istediklerini ifade eden Muharrem Yılmaz, şunları kaydetti:
''Yaklaşık 80 milyon dolar hesaplanan bir yatırım olacak. Günlük süt işleme kapasitemiz 500 tonla başlayacak. Hayvancılık geliştikçe, ham madde arttıkça büyümeye yönelik bir yatırım olacak. Karacabey'de bu işe başladığımda günlük 4,5 tonla başlamıştık. İlk başta sadece tesislerde çalışacak 750 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Etkisi daha büyük olacak. Bugün toplamda 3 bin 700 kişi civarında bordrolu ekibiz. Bunun dışında bin kişiden fazla sözleşmeli çalışanımız var. 25 bin aile her ay düzenli süt bedeli alıyor Sütaş'tan. Etkiyi, sadece bordrolu işçilik olarak görmemek lazım.''
Sütaş'ın 10 milyon dolara yakın ihracat gelirine ulaştığını da belirten Yılmaz, dünya piyasasındaki kurallara göre hareket edildiğinde pazar bulunabildiğini söyledi.
Türkiye'de gıda sektöründe özellikle süt ve ürünleri sektöründe hem mali hem de ürün kalitesi bakımından kayıt dışılık problemlerinin sürdüğünü vurgulayan Yılmaz, ''Bu, çağdaş normlarda üretim yapan, yönetim sistemleri uygulayan işletmelerin büyümesine zarar veriyor. Kayıt dışının kontrol altına alınması, Türk tüketicisi ve ekonomi hayatı için çok önemli diye düşünüyorum'' diye konuştu.