UÇAK AÇIK HAVADA DÜŞTÜ
Atlasjet uçağı 29 Kasım 2007'de Isparta'da olağan hava koşullarının yaşandığı bir günde düştü. "Türk Hızlandırıcı Merkezi Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarları" projesinde görevli Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi 6 nükleer fizikçi ile birlikte 57 kişi hayatını kaybetti.
TORNAVİDACI FERİDUN SAHNEDE
Isparta Keçiborlu'da yerleşim merkezlerine çok uzak olmayan uçak enkazına herkesten önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği kaza kırım ekibi ulaştı. Kaza kırım ekibinin başında birkaç ay önce göreve atanan ve kimya mühendisi olan Feridun Seren vardı. Seren'in ismi daha sonra 2009'da düşen ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasında gündeme geldi. Kahramanmaraş'ta düşen helikopterin karakutusunu çalarken görüntülen ve adı 'Tornavidacı Feridun'a çıkan Seren, şu anda Muhsin Yazıcıoğlu davasında delilleri karartmaktan dolayı hapiste.
KARAKUTUDA TAHRİFAT
Enkaz yerinden karakutuyu alarak Ankara'ya götüren Feridun Seren ve ekibi iddiaya göre karakutuda tahrifat gerçekleştirdi. Ardından karakutunun uçak düşmeden 9 gün önceki kayıtlarının olmadığı kamuoyuyla paylaşıldı. Daha sonra da karakutunun incelenmek üzere Lufthansa Teknik'e gönderildiği ve burada da kutunun boş çıktığı resmi olarak açıklandı.
SORUŞTURMADAN KURTULDULAR
Karakutu açıklamaları ve aynı ekibin hazırladığı Kaza Kırım Raporu'nda pilotların kusurlu gösterilmesi üzerine Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı, Atlasjet hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 2011'e kadar da firmaya hiçbir dava açılamadı. Ayrıca bu süreçte İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan rapor sümenaltı edilerek, Anadolu Üniversitesi'nden yeni bir bilirkişi raporu istendi.
TÜM DAVA SİLBAŞTAN
Atlasjet'e yönelik hukuk mücadelesi 2011'e kadar sürdü. Dava avukatları Keçiborlu Savcılığı'na itiraz ederek konuyu üst makamlara taşıdı ve 4 yıl sonra Atlasjet sorgulanmaya başlandı. Davanın ilk duruşmasında mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, uçakta kazanın nedeninin sadece pilotaj hatası değil Atlasjet ve World Focus firmasının arızalı uçağı uçurduğu tespitinde bulunuldu. Öte yandan davanın avukatları karakutuya ilişkin yeni bilgileri ve birçok raporu da mahkemeye iletti.