İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından iki yılda bir verilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen İSO İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. Vodafone, Eczacıbaşı ve Turkcell gibi firmaların bulunduğu ve 10 finalist arasında Gaziantep'in köklü kuruluşlarından Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Royal Halı, İSO İnovasyon Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. 2005'ten bu yana Ar-Ge ve İnovasyon'a yaptığı yatırımlarla bu alanda dünyada sektör lideri olan Royal Halı, 2007 Metal Simli İplikle Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon ödülü, 2008 Bambu İpliğinden Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü, 2009 Antibakteriyel Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödüllerini almıştı.
Anadolu'nun başarısı
Ödül ile ilgili değerlendirmede bulunan Royal Halı & Pierre Cardin Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı, Türkiye'nin dev şirketleri arasında bir Anadolu şirketi olarak ödül almalarının gurur verici olduğuna dikkat çekerek, "7 yıldır yeni ürünlerimizle hemen hemen her yıl çeşitli inovasyon ödülleri aldık. Ama İSO'nun İnovasyon Ödülleri'nde Anadolu'dan bir şirketin gelip ödül alması Turkcell,Vodafone ve Eczacıbaşı gibi Türkiye'nin hatta dünyanın en büyük markaları ile ödül alabilmesi çok önemlidir" dedi. Royal Halı'nın Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları için limit bulunmadığını ifade eden Cihan Dağcı, 8 kişilik ekiple katma değer sağlayacak ürünler geliştirdiklerini vurguladı. Şirket olarak trendlerin takipçisi değil, yönlendiricisi olduklarını söyleyen Cihan Dağcı, "Bu söylemlerimizle piyasadaki farklılığımızı ortaya koyuyoruz. Ürünlerimiz piyasada olmayan, tüketicilerin ilk kez karşılaştığı ürünler oldu" dedi.
Hindistan ve Çin'e halı satıyor
Ürettikleri halıların yüzde 30'luk kısmını aralarında Amerika, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avusturalya, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Moritanya, Cezayir, Libya, Çin, Hindistan ve Japonya'nın da bulunduğu 30 ülkeye ihraç ettiklerini Cihan Dağcı, "Herkes Çin'den ve Hindistan'dan ucuz halı getirirken, biz ise bu ülkelere katma değerli halı satıyoruz. Bu hem bizim hem de ülkemiz için önemli bir başarı" dedi. Şirket olarak "Yenilik Farlılıktır' felsefesini benimsediklerini ve bu sayede inovasyon ve Ar-Ge alanında ilklere imza attıklarını ifade eden Cihan Dağcı, "İnovasyon alanında 2008'de geliştirdiğimiz antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli "3 Etkili Halı" projesi ile zirve yaptık. Antimikrobiyal halı konusunda başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa ve Türkiye'den gerekli sertifikaları aldık. Ekoteks sertifikamız ile birlikte laboratuarımızı kurduk. Son olarak da halılarımız Sağlık Bakanlığı'nın Biyosidal ürün sertifikası ile tescil edildi" dedi. Ebru sanatının halıya uygulanması ile oluşan Royal Ebru Halı ile Dünyada bir ilki daha gerçekleştirdiklerini söyleyen Cihan Dağcı, "Beş kişilik bir ekip tamamen bu işle ilgileniyor. Akrilik halının normalde sonradan boyanamama gibi özelliği vardı. Biz bunu Ebru sanatı ile çözdük" dedi.
SigortHalı öncü oldu
SigortHalı projesi ile ilgili de bilgi veren Cihan Dağcı, "Üretim hatalarına karşı 2 yıl garantimiz bulunuyordu. SigortHalı uygulaması ile üretim hatası kapsamında olmayan, doğrudan kullanıcı hatalarını 1 yıl süre ile güvence altına alıyoruz. Tüketicilere kullanıcı hatalarından meydana gelen deforme olmuş halıları 1 yıl içerisinde 2 kez, bire bir aynı ebat ve aynı desen kodundaki ürün ile değişim hakkını veriyoruz. Dünyada halı sektöründe böyle bir uygulamayı sadece biz yapıyoruz" dedi. Cihan Dağcı, tüketici hatalarından kaynaklı lekeler başta olmak üzere, yırtılmalar, su baskınları, yanma gibi hasarlı durumlarda sattıkları halıların güvence altında olduğuna dikkat çekti.