Pirinçteki şeker oranının yüksek olması nedeniyle tüketimi artan bulgurun ihracatı da hızla artıyor. Türkiye'de yıllık 500 bin ton olan bulgur tüketiminin neredeyse pirince yetiştiğini söyleyen Dünya Bakliyatçılar Birliği ve Arbel Bakliyat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, "Dünyada da bulgura olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu yüzden ihracatımız da arttı" diyerek Türkiye'nin 15 yıl önce 10-15 bin ton olan bulgur ihracatının, 250 bin tona yaklaştığını söyledi. Toplam üretim kapasitesinin ise 1 milyon tonun üzerinde olduğunu belirten Arslan, 2012'de 400 bin ton bulgur ihracatını hedefledikleri bilgisini verdi.
TANITIM GRUBU KURULDU
Çevre ülkelerde de bulgur üretim ve tüketiminin hızla arttığına dikkat çeken Mahmut Arslan, bazı ülkelerin Türkiye'den makine satın aldıklarını söyledi. Arslan, yurtdışı pazarı için Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak geçen hafta Gaziantep'te Bulgur Tanıtım Grubu kurduklarını kaydetti. Amaçlarının bulguru yurtdışında tanıtıp, faydalarını ve yapılabilecek yemekleri anlatmak olduğunu vurguladı.