Diğer ana tema ise toplum kültürünün yönetim şekilleri üzerindeki baskın etkisi ve toplum geliştikçe yönetimin kültürel kimliğinin yitirmemesidir.
Bir çok yazar kültürel etmenlerin kurumlardaki davranışları nasıl etkilediklerini ve yönetsel gelişmelerdeki kültürel farklılıklara değinmiyorlar. Hofstede bir kültürde geliştirilen yönetimsel modellerin diğer kültürlere aktarılmasının farklı şartlar nedeni ile kolay olmadığına dikkat çekmiştir.
Bu makalenin ana teması yönetsel iletişimdeki özel vurgu ile birlikte yönetim şekillerini kültürel değerlerin nasıl etkilendiği üzerindedir. Öncelikle " Batı" ve "Asya" kültürleri arasındaki farklılıkları tartışacağız. Özellikle farklılığın kültürler dışında endüstrileşme derecelerinde görüldüğü Hong Kong, Japonya, Çin ve ABD üzerinde odaklanacağız. Hong Kong taki Çinliler ve batılılar tarafından yürütülen şirketlerin yönetim uygulamaları Amerikan ve Japon uygulamaları ile karşılaştırılmıştır.
Kültürel değerdeki farklılıklar
Genel olarak çapraz kültürel çalışmalar eğitsel geçmiş, inançlar, sanat, moral değerler, müşteriler, hukuk, ekonomik ve politik platformlara göre farklılık göstermiştir. Bu etkenler arasındaki kişisel karşılaştırmalara da daha çok birleştirilmiş toplumsal karşılaştırmalar daha anlamlı olmaktadır.
Bir karmaşık sistem, sunumu kolaylaştırarak ve anlamaya yarayacak bir kavramsal çerçeveye ihtiyaç duyar. Eğer bu bir değer olacaksa, kavramsal çerçeve optimum boyutta olmalıdır. Gereğinden fazla büyük çerçevenin karmaşıklığını arttırır, anlaşılmasına yardımı sınırlarıdır.