Akademik kariyer hedefleyen adayların katılım gösterdiği YÖKDİL sınavı için geri sayım başladı. Sınava katılacak olan adaylar arama motorlarında sınav saatini, giriş belgesi sorgulama ekranını ve giriş yerlerini merak ediyorlar. İnternet üzerinden araştırma yapan adaylar aynı zamanda sınav için de son hazırlıklarını tamamlamak istiyor. YÖKDİL sınav giriş belgesi ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra alınabilecek. Buna göre; 2020 YÖKDİL sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak?
Haberimizin içerisinden YÖKDİL sınavına ilişkin tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
YÖKDİL SINAVI SAAT KAÇTA?
Fen bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler alanlarında İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde organize dilen YÖKDİL sınavı 1 Mart 2020'de yapılacak. Sınav 10.15'te başlayacak, 3 saat sürecek. Söz konusu sınavın sonuçları 26 Mart tarihinde açıklanacak.
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.
DİKKAT: Sınav günü saat 10.00'a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.
SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
01 Mart 2020 tarihinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavına (2020-YÖKDİL/1) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 20 Şubat 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.
SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?
Cevap kâğıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.
Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.