Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından YÖKDİL başvuruları alınmaya devam ediyor. 4 farklı yabancı dil üzerinden sınava girecek olan adaylar başvuruların nasıl yapıldığını ve başvuru ücretini sorgulamaya devam ediyor. Henüz başvuruda bulunmamış adaylar '' YÖKDİL ne zaman, başvurular nasıl yapılır?'' sorusuna arama motoru üzerinden yanıt arıyor. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol haberimizin devamında yer alıyor. Peki 2019 YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
YÖKDİL NE ZAMAN? 2019
Eğitim öğretim hayatına devam eden öğrenciler YÖKDİL sınav tarihini ve başvuruları hakkında bilgi almak istiyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yaptığı açıklamada başvuruların başladığı duyurulmuştu. İşte ayrıntılar…
YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?
İşte adım adım YÖKDİL başvuru işlemleri
Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacaktır.
Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecektir.
Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için "Sınav Giriş Belgesi" düzenlenmeyecektir.
Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü tanınmada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylara yönelik sınav uygulamaları, bu kılavuzun "Engelli / Sağlık Sorunu Olan Adaylara Yönelik Uygulamalar" başlığında açıklanmıştır. Söz konusu adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-2) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.
Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra
ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır.
YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?
ÖSYM'nin gerçekleştireceği sınava katılmak isteyen adaylar 120 TL'lik başvuru ücretlerini kurumun kartlı ödeme sistemi üzerinden ya da anlaşmalı bankalardan yatırabilecekler.
Ardından ÖSYM AİS sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayabilecekler. Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan kişiler için geç başvuru günü ise 2 Ekim 2019 olacak.