Daha yüksek akım kapasiteli IGBT lerin ve IIP (Intelligent Integrated Packs) IGBT modüllerinin geliştirilmesi daha güçlü, daha verimli evirici ve doğrultucuların daha küçük boyutlarda üretilebilmesine imkan sağlamıştır.
UPS lerin kontrol sistemlerinde de, daha gelişmiş mikroişlemcilerin ve DSP lerin kullanımının yaygınlaşması, basit LED göstergelerin yerini grafik tabanlı LCD ekranların ve gelişmiş denetim yazılımlarının alması, UPS kavramını oldukça farklı boyutlara taşımıştır. Tüm bu teknik gelişmeleri farklı şekillerde bünyelerine taşıyan ve kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak üzere ortaya çıkan UPS teknolojilerinin, genelde iki farklı temel prensip doğrultusunda gelişim gösterdiği söylenebilir. Enerjinin kinetik olarak depolanmasını ve kesinti sırasında dinamik bir düzenekle yüklere aktarılmasını esas alan Dinamik UPS teknolojileri, günümüzde de özellikle büyük yükler açısında cazip bir seçenek olmaya devam etmektedir.
Daha yaygın uygulama alanı olan elektronik ağırlıklı statik UPS teknolojilerinde ise, kesinti sırasında kullanılacak enerji, statik doğrultucular aracılığıyla akülere depolanır ve yine statik çeviriciler aracılığı ile yüklere aktarılır. Düşük güçlerden itibaren çok geniş bir güç aralığında kullanım imkanı olan Statik UPS teknolojileri de, besleme teknikleri ve yük bağlantı prensipleri açısından kendi içinde farklı uygulama yöntemlerini içerir. Bu yöntemlerin en güncel ve en yaygın kullanım şekilleri ise "Line Interaktif" ve "On-line" sistemlerdir.