İş dünyasının ihtiyaçlarına yönelen üniversiteler, görüştükleri kurum ve kuruluşlardan bilgi ve talep topluyor.
Öğrencileri iş hayatına hazırlama konusundaki çalışmalara öncülük eden Nişantaşı Üniversitesi uyguladığı partnerlik sistemi sayesinde öğrencilerinin iş dünyasına daha hızlı entegre olmasını sağlıyor. Öğrencilerle şirketleri buluşturan sistem, yeni açılan her bölüm için 3 partner şirket ile anlaşmasını zorunlu kılıyor.
"Okurken çalışmak ve çalışırken okumak" prensibiyle hareket ettiklerini belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, üniversitelerin asıl amaçlarından birinin iş dünyasına öğrenci yetiştirmek olduğunu söyledi. Çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarını analiz ederek bu ihtiyaçlara göre uygun bölüm açtıklarını belirten Uysal, öğrencilerini okul döneminde staja yerleştirdiklerini, mezun olduklarında ise anlaşmalı partner şirketlerde kolayca iş bulmalarını sağladıklarını ifade etti.
İş dünyası ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Uysal şunları söyledi:
"Bugüne dek hepimizin bildiği gibi iş dünyası ile üniversitelerimiz arasında bir uçurum vardı. Üniversiteler iş dünyasının taleplerini yeteri oranda karşılayamıyordu. Biz Nişantaşı Üniversitesi olarak en öncelikli amacımızı bu sorunu çözmek üzerine odakladık. Açtığımız her bölüm için öncesinde 3 şirket ile partnerlik anlaşması yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu şirketlerde staj yapıyor. Mezun olduklarında ise işleri hazır oluyor. Şirketlerin İnsan Kaynakları Departmanları ile işbirliği içerisindeyiz. Bunun yanı sıra üniversite bünyesindeki İnsan Kaynakları Atölyesi, öğrenciler ile bire-bir görüşerek onların kariyer planlamalarını gerçekleştiriyor. Bu anlamda iş dünyasının nabzını tutmayı ve ihtiyaçlara uygun olarak eğitim vermeyi ilke ediniyoruz"
Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyelerinin iş dünyasının tecrübeli isimleri olduklarına dikkat çeken Uysal, teoriğin yanında pratik eğitime de ağırlık verdiklerini söyledi.