On binlerce öğretmen adayını yakından ilgilendiren ücretli öğretmenlik başvuru süreci 29 Ağustos tarihinde başladı. 2019-2020 eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklar. Başvuru yapmak için e-Devlet sistemine giren adaylar "Milli Eğitim Bakanlığı/Ücreti Öğretmenlik Başvurusu" başlığına tıkladıktan sonra gerekli adımları takip ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler.
Buna göre; ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir? İşte detaylar..
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU TARİHLERİ
29 Ağustos tarihinde başlayan ücretli öğretmenlik başvuruları 6 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek. Başvurular 6 Eylül 2019 tarihinde değerlendirmeye alınacağından dolayı bu tarihten itibaren yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
PTT'den ya da internet üzerinden mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınabilen e devlet şifresiyle vatandaşlar sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana 'ücretli öğretmenlik' terimini yazarak arama gerçekleştirecek.
Adaylar açılan sayfada 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayarak, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak. Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebilecek.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bağlanmış emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı bulunmaması,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesindeki genel şartları taşımak,
Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olmak.
Ücretli öğretmenlik başvurusu için KPSS puanı şartı bulunmamakla birlikte, formasyon şartı bulunmamasına karşın formasyona sahip kişiler daha avantajlı olacak.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
Ücretli Öğretmenlik İçin Başvuru Dilekçesi
Diploma / Mezuniyet Belgesi / Çıkış Belgesinin Aslı ve Fotokopisi (Yurtdışı okul mezunlarından denklik belgesi)
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Pedagojik Formasyon Belgesi / Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans belgesi Fotokopisi, (Eğitim Fakültesi Mezunları hariç) (varsa)
KPSS Sonuç Çıktısı (varsa)
Sabıka Kaydı (e-devlet Sisteminden alınabilir)
Kurs/Seminer Belgesi (varsa)
2 yıllık önlisans mezunları ile üniversitelerin 3. ve 4. Sınıf öğrencileri öğrenim belgeleri ile ihtiyaç duyulan branş olduğu durumda başvuru yapabilmektedirler.