Başvuruların e-Devlet üzerinden alındığı ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Başvurularını tamamlayan adaylar sonuçların açıklanması için gün sayıyorlar. Bu sene de yoğun ilgi gören ve arama motorlarında sıkça aratılan ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 MEB ile ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları sorgulama!
Haberimizin devamından ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ile ilgili tüm detaylara ulaşabilir, süreç ile ilgili en güncel bilgileri öğrenebilirsiniz.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz kesin bir bilgi yoktur. Olumlu başvuru sonucunda ücretli öğretmenler il/ilçe Milli Eğitim müdürlükleri tarafından ulaşılıp göreve başlayacağı tebliğ edece ve eğer öğretmen adayı kabul ederse kurumuna gelip gerekli yazışmalar yapıldıktan sonda SSK girişleri yapılıp göreve başlamış olacak.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞLARI NE KADAR OLDU?
Ücretli öğretmenlerin maaşları girdikleri ders saatine göre hesaplandığından sabit maaş yoktur. Bir ücretli öğretmen bir haftada 30 ders saatine, ayda ortalama 120 ders saati derse girmektedir. Ek ders ücreti ve yarıyıl tatilinde maaş alamazlar.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya okul müdürlüklerinden başvuru yapan adaylara kazandıklarına dair mesaj gönderiliyor veya telefon ile aranılarak bilgilendirme yapılıyor. Bu mesaj içerisinde evrakların teslim edileceği son tarih bulunuyor. Gelen örnek mesaj şu şekilde:
"Şahinbey İlçe MEM tarafından sınıf öğretmenliği branşında ücretli öğretmen olarak görevlendirmeniz yapılacaktır. 08-09-19 Pazar günü 14:00'da sahinbey.meb.gov.tr adresinde belirtilen evraklarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atama bürosuna gelmeniz gerektirmektedir. Görevlendirme geliş sırasına göre yapılacaktır."
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK İÇİN GEREKLİ BİLGİLER
Ücretli öğretmenlik başvurusu iki aşamada yapılıyor. İlk sayfada dönem bilgisi ve kişi bilgileri çıkıyor. Bu aşamada aktif kullanılan cep telefon numaraları ve e-posta adresleri güncellenebiliyor. Akabinde eğitim bilgilerinin girilmesi isteniyor. Eğitim bilgileri seçenekleri şu şekilde sıralanıyor:
"Formasyonum var."
"Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum."
"Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum."
"Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum."
Eğitim bilgilerinin seçilmesi halinde çıkan ikinci sayfada tercih bilgileri dolduruluyor. Bu alanda ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz görüntülenir. Tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi aşağıdaki alandan seçmeniz zorunludur. Birden fazla tercih yapabilirsiniz.
İkinci aşamada il, ilçe ve branş seçini yapılıyor. Bu alanda sadece ilgili yıllarda alınmış olan KPSS10 VE KPSS121 puan türündeki puan bilgisi seçilebiliyor. KPSS bilgisi girilmesi zorunlu olmuyor.