Milyonlarca öğrencinin beklediği gün geldi, çattı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamaya göre 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile başlayacağı duyurulmuştu. TRT EBA TV ile izlenebilecek olan ilkokul, ortaokul ve lise dersleri öncesi frekans ayaları da merak konusu oldu. Henüz televizyonunda EBA TV bulunmayan öğrenciler TRT EBA TV frekans ayarlarına göz atabilirler. 31 Ağustos EBA TV yayın akışı ve frekans ayarları için ayrıntıları inceleyebilirsiniz.
31 Ağustos'ta başlayacak olan uzaktan eğitim öncesi EBA TV frekans ayarları araştırılmaya başladı. Derslerini kaçırmak istemeyen öğrenciler TRT EBA TV frekans bilgilerini öğrenerek kanal ekleme işlemini yapıyor.
EBA TV'nin 31 Ağustos yayın akışı programı ve frekans bilgileri şöyle;
EBA TV FREKANS BİLGİLERİ
HD Alış bilgileri:
Alış frekansı :12.084 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3
SD Alış bilgileri:
Alış frekansı :11.916 MHz
Polarizasyon : Dikey (V)
Sembol oranı : 30.000
FEC : ¾
EBA TV YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ
UZAKTAN EĞİTİM HANGİ KANALDA?
TRT - EBA TV İlkokul, TRT - EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere 3 kanal uzaktan eğitimde kullanılacak. HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan yayın yapılacak.
EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?
EBA girişi için birçok seçenek bulunuyor. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapabileceksiniz.
Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.
Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle girebilirler.
Açıköğretim öğrencileri EBA'ya ve EBA Ders'e açıköğretim şifreleriyle girebilirler.
Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifreleriyle girebilirler.
MEBBİS kaydı olan tüm öretmenler e-devlet şifreleriyle de EBA'ya ve EBA Ders'e giriş yapabilirler.
EBA TV DERS İÇERİKLERİ NELERDİR?
TRT-EBA TV'de ilk aşamada temel derslerle yayınlar başladı. İlkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce'ye ilave olarak, "Yetiştirme Programı" kapsamında Türkçe ve matematik dersleri veriliyor. Dersler, 20'şer dakika olarak yayımlanıyor ve aralarda 10'ar dakikalık etkinlik kuşağı yer alıyor .
Ortaokul kademesinde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için Arapça dersleri yer alıyor. Lisede ise tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ve ayrıca imam hatip lisesi öğrenciler için de diğer temel dersler veriliyor