TEOG sınavında bu dönem 1 milyon 174 bin 427 öğrenci ter döktü. İki gün boyunca süren TEOG sınavı oturumlarında yaklaşık 200 bin öğretmen görev aldı. 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavı soru ve cevapları ise sınavdan hemen sonra MEB tarafından yayınlandı. İşte TEOG soru ve cevapları!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 8. sınıflara yönelik merkezi ortak sınavların soru ve cevapları yayınlandı. Aşağıdaki linkler üzerinden tüm kitapçıklara ve sorulara ulaşabilirsiniz.
Ayrıca soruların cevapları videolu anlatımla www.eba.gov.tr adresinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yaınlanıyor. EBA üzerinden TEOG sınav sorularının cevaplarına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
TEOG öğrencileri bu hale getirdi
EBA ÜZERİNDEN TEOG CEVAP ANAHTARLARI İÇİN TIKLAYIN!
TÜRKÇE A KİTAPÇIĞI
TÜRKÇE B KİTAPÇIĞI
TÜRKÇE C KİTAPÇIĞI
TÜRKÇE D KİTAPÇIĞI
TÜRKÇE GÖRME ENGELLİ (A KİTAPÇIĞI)
MATEMATİK A KİTAPÇIĞI
MATEMATİK B KİTAPÇIĞI
MATEMATİK C KİTAPÇIĞI
MATEMATİK D KİTAPÇIĞI
MATEMATİK GÖRME ENGELLİ (A KİTAPÇIĞI)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ A KİTAPÇIĞI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ GÖRME ENGELLİ (A KİTAPÇIĞI)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (MUSEVİLİK) A
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) A
TEOG öğrencileri bu hale getirdi
E OKUL GİRİŞ İLE TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
Her sene yılda iki defa yapılan TEOG sınavı, normal 8 inci sınıf ders müfredatı baz alınarak yapılmaktadır. Fakat normal eğitim sürecinde görülen derslerin hepsi TEOG sınav sorusu olarak hazırlanmamaktadır. Bu doğrultuda, TEOG sınavında 6 dersten toplam 120 soru bulunmaktadır. TEOG sınavında öğrencilere yöneltilecek olan soruların dersleri ve soru sayıları şu şekildedir;
Matematik 20 soru,
Fen ve teknoloji 20 soru,
T.C inkilap tarihi ve Atatürkçülük 20 soru
Türkçe 20 soru
Yabancı dil 20 soru
Din kültürü ve ahlak bilgisi 20
Öğrencilere 120 soruyu çözmeleri için, ders başına 40 dakika olmak üzere, toplamda 240 dakika süre verilmektedir. Yani her soru başına 2 dakika süre düşmektedir. Ayrıca daha önceki sınav sistemlerinin aksine TEOG sınavında yanlış sayısı doğru sayısını etkilememektedir. Bu durumda öğrencilere sınav esnasında hiçbir soruyu boş bırakmamaları ve olabildiğince tüm soruları yanıtlamaları önerilmektedir. Çünkü yanlış yapsalar dahi, yanlışlar doğru sayısını eksiltmeyecektir.
Bu sene birinci dönem TEOG sınavı, 25 Kasım – 26 Kasım 2015 Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemi yapılan bu TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise, 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına girebileceklerdir.
İlk dönem TEOG sınav sonuçları ise, 2016 Ocak ayı içinde belli olacak ve öğrencilere açıklanacaktır. Bunun ardından, ikinci dönem TEOG sınavları ise, 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönem TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise, 14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak olan TEOG mazeret sınavına girebileceklerdir.