TEOG sınavları 23 - 24 Kasım 2016'da tüm Türkiye'de yapıldı. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı olan TEOG'da öğreciler Fen Bilgisi, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına girdiler. Şimdi 1 milyon 190 bin 826 öğrenci heyecanla sonuçların açıklanmasını ve kazandıkları okulları öğrenmeyi bekliyor.
TEOG SORGU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN
PEKİ 2016 TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
TEOG sınavında ter döken binlerce öğrenci için en önemli soru sınavların ne zaman açıklanacağı. Edinilen son bilgilere göre TEOG sınav sonuçlarının açıklanması Ocak 2017'de olacak. Sonuçların Ocak ayının ikinci haftası içinde,15 tatil öncesi açıklanması bekleniyor.
YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?
TEOG sınavlarında her bir ders için çoktan seçmeli 20 soru yer alıyor. Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemiyor. Daha önceden belirtilmiş bir mazereti olmadan ortak sınav ya da sınavlara katılmayan öğrenciler için o derse ait olan sınav puanı 0 "sıfır" olarak verilecek. Öğrencinin E- Okul sistemindeki ortak sınav sonuç kısmında ise "G" harfiyle gösterilecek ve ortalamaya dahil olacak. Veliler, TEOG'da öğrencinin ortak sınava katılamama sebebini, sınavın tamamlandığı tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.
TEOG SINAV PUANI NASIL HESAPLANIYOR?
Yılsonu Başarı Puanı
Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden ortaya çıkan puan demektir.
Yılsonu başarı puanı hesaplamasında puanlama 100 tam puan üzerinden yapılıyor.
Ortak Sınav Puanı nedir?
Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı yapılan derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılıyor. Bu çarpımların toplamından elde edilen sayı ise derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünüyor. Böylece ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır.
Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılıyor.
TEOG Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Burada ise öğrencinin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanıyor. Elde edilen sonuç ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde ediliyor.
Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılıyor.