2016-2017 eğitim ve öğretim yılının bitmesine sayılı günler kaldı. 9 Haziran Cuma günü kapanacak okullar öncesi takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri merak ediliyor. e okul ile notlarını görüntüleyen öğrenciler ''takdir teşekkür nasıl hesaplanır?'' sorusunun yanıtını arıyor. Karne gününü heyecan içinde bekleyen ve takdir, teşekkür alma hayali kuran öğrenciler bu başlık altından hesaplama yapabilirler. İşte 5. 6. 7. ve 8. sınıflar için takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri...
TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;
Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.
Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.
Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.
ONUR BELGESİ İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?
Onur belgesi verilirken öğrencinin yalnızca not ortalaması dikkate alınmaz. Öğrencinin okul içinde arkadaşlarına karşı takınmış olduğu tutum, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım oranı, derslere düzenli olarak devam edip etmediği, okul araç ve gereçlerine karşı göstermiş olduğu hassasiyet gibi durumlar onur belgesi alımında etkili olmaktadır. Onur belgesi için bu şartlar dışında g erekli olan şartlar dönem başında öğretmenler kurulu tarafından belirlenir. Öğrencilerin almaya hak kazandıkları belgeler dönem sonunda tören ile verilir.
YAZ TATİLİ KISALACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz" dedi.
İşte MEB'ten gelen o açıklama: "Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz. 1930'lardaki sistemi kullanmaya devam." dedi
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.