Farklı atık çeşitlerinin çürüme süreleri hakkında bilgi edinmeye çalışan kişiler "Sakız doğada kaç yılda yok olur?" sorusuna da yanıt arar. Bu nedenle bilimsel bilgiler dikkate alınarak "Sakızın doğada yok olma süresi nedir?" diyen kişilere net yanıtlar aktarılmalıdır. Yaygın olarak araştırılan "Sakız doğada ne kadar sürede yok olur?" sorusunun cevaplanmasının ardından ise bu yiyeceğin nasıl çürüdüğüne değinilmelidir.
Doğaya karışan atıkların organik, plastik, metal ve kompozit gibi türleri vardır. Dolayısıyla her bir atık türü kapsamında yer alan ürünlerin doğada yok olma süreleri birbirinden farklı olabilir. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda doğaya en çok karışan atıklar arasında sakızın da yer aldığı görülmüştür. Bu nedenle pek çok kişinin sorguladığı "Sakızın doğada yok olma süresi nedir?" sorusuna yanıt verilmesi oldukça önemlidir. Çünkü bir tür çiğnenen yiyecek olarak bilinse de sakızın doğaya terk edilmesinin doğru olmadığı söylenir. Geri dönüşüme kazandırılabildiği bilinen sakız çeşitlerinin doğada yok olma süresi ise 5 yıl olarak belirtilebilir.
Doğayı koruma konusunda farkındalık kazanmaya çalışan kişiler, farklı atık türlerinin yok olma ve çürüme süreleri hakkında bilgi edinmek ister. Sıklıkla yanıt arandığı görülen "Sakız doğada ne kadar sürede yok olur?" sorusu da bununla ilişkilidir. Çiğnenebilen ve farklı çeşitleri mevcut olan sakızların doğada 5 yıl içerisinde yok olduğu bilinir. Bununla beraber bazı ciklet çeşitlerinin doğada yok olma süresinin 20 yılı bulabildiği söylenir. Sakızlar doğaya bırakıldığı zaman toprağa karışarak yok olur. Ancak yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde çiğnenip doğaya terk edilen sakızların geri dönüşüme de kazandırılabildiği saptanmıştır. Dolayısıyla doğanın kirletilmemesi adına bu tür yiyeceklerin yerlere veya toprağa atılmaması önerilir.