Sağlık yönetimi bölümü, sağlık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşların işletmesi, yönetimi ve faaliyetlerinin planlanması aşamasında ihtiyaç duyulan yetki ve bilgi sahibi kişilerin yetiştirildiği bölümdür. Bu bölüm özellikle son yıllarda ismini daha fazla duyurmaya başlamıştır. Hastanelerde, ilaç şirketlerinde, laboratuvarlarda sağlık yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bölümü okuyan insan sayısı da oldukça fazladır. Peki sağlık yönetimi mezunları nerede çalışırlar? Sağlık yönetimi bölümü mezunu kişi ne iş yapar? İşte tüm detaylar...
Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Sağlık yönetimi, sağlık tesisinin performansınız düzenleme ve koordine etme sürecini belirlemektedir. Sağlık yöneticileri bir sağlık kuruluşunun iş ve idari icraatlarını denetlerler. Sağlık isminin geçtiği her yerde ihtiyaç duyulan bir meslektir. Bundan dolayı da son zamanlarda ismini duyurmuştur. Mezun kişilerin görevleri sağlık kurumunun gerekli prosedürlerini yerine getirmek ve gerekli koordinasyonu sağlamaktır. Aynı zamanda yönetim fonksiyonları hakkında sorumlulukları da yürütmelidirler.
Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunları İş İmkanları
Sağlık yönetimi bölümü mezunları sağlık yöneticiliği unvanı ile iş hayatına atılırlar. Bu bölümden mezun olan kişiler pek çok yerde işe başlayabilirler. İçerisinde sağlık geçen her yerde iş sahibi olabilirler. Oldukça geniş yelpazede çalışma imkanları olsa da kamu sektörlerinde iş bulma imkanları oldukça kısıtlıdır. Bu bölümde mezun kişilerin yaşadığı tek sorun atanma sorunudur. Ancak özel sektörlerde iş bulmaları kolaydır.
Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunları Nerede Çalışır?
Sağlık yöneticileri adından da anlaşılacağı üzere sağlık alanlarında çalışırlar. Sağlık alanında en fazla ihtiyaç duyulan mesleklerden birisi de sağlık yöneticileridir. Sağlık yönetimi bölümünden mezun kişiler pek çok yerde kendilerine uygun iş bulabilirler. İşte sağlık yönetimi bölümü mezunlarının çalışabilecekleri bazı yerler:
Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunları Maaşları
Sağlık yönetimi bölümü mezunlarının maaşları değişiklik göstermektedir. Ancak bir hastanede hastane müdür pozisyonunda ise 8 bin lira maaş alabilirler. Sağlık yönetimi bölümünden mezun olup bir hastaneye başhekim ve hastane başkanı gibi pozisyonlarda çalışılıyorsa kişinin maaşı 15.000 ile 28.000 lira arasında değişiklik gösterir. En yüksek maaşı ise profesör unvanlı sağlık yöneticileri alır.
Sağlık Yönetimi Bölümü Dersleri