Yaratıcı reklam kampanyalarıyla yakından tanınan bir cips markası, yeni ürünü için daha önce eşine çok rastlamadığımız bir Facebook oyunu tasarladı. Plato Meslek Yüksek Okulu'nun dahil olduğu projede Türkiye'nin ilk Goldberg Makinesi "'Max Machine" inşa edildi. Projede, adı Rube Goldberg makinesi olarak bilinen ve binlerce objenin belli bir düzene göre hareket edecek şekilde yerleştirilmesiyle ortaya çıkan türde bir makineyi inşa etme fikri hayata geçirildi. Proje, "Bunu Yapanlar Hangi Kafada" isimli video ile geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanmaya başladı ve büyük ilgi gördü.
2 aylık hazırlık sonucunda çekimleri 36 saat süren bu projede, çekimler için devasa bir yapı inşa edildi. Plato Meslek Yüksekokulu Görsel İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Bager Akbay öncülüğünde Plato Meslek Yüksekokulu öğrencileri yaklaşık 2 ayda toplam 54 farklı istasyon yarattı.
Akbay projeyle ilgili süreci şöyle anlattı: "Projeyi yürütecek ajanstan profesyonel bir teklif bana ulaştı. Ben de Plato'da verdiğimiz eğitime ve öğrencilerime çok güvendiğim için ajansa bu işi öğrencilerle beraber yapmak istediğimizi ilettim. Ajans önce şüpheyle yaklaştı, hani olabilir mi olmaz mı diye. İşi almak için bir tane facebook grubu açtık, hemen öğrenciler toplandı. Sonra öğrencilere gittim, bu işi yapmak ister misiniz diye. Önce biraz ürktükler; ama sonra tamam dediler. Facebook grubuna ajanstan bir yetkiliyi gizlice ekledim. O gece öğrencilere ödev verdim. Birkaç Goldberg videosu izlettim. Yarına herkes on saniyelik Goldberg makinesi videosu yapıp göndersin dedim. Gerçekten bir günde 20 tane Goldberg videosu oluştu. Ajans yetkilileri projeleri izlemişler. Sonra bu ekip çok iyi, işi bunlara verelim demişler. Bir anda diğer rakipleri elemiş olduk. Öğrencilerle iş yapmak çok makul; ama bizim sektörde çok örnek yok. Rakiplerimiz profesyonel rakipler. Birkaç şey yapmamız gerekiyordu. Hem daha düşük bütçe verdik, hem de yapabileceğimizi gösterdik. Sonrasında da oturup anlaştık."
Projenin çekimlerinde; 2 adet'74 model Mini Cooper, 3 barbekü, 630 balon, 342 misket, 28 konfeti ve kızkaçıran, 7 çamaşır makinesi, 3750 parça lego, 2 deniz botu, 3 adet satır, 122 oyuncak araba, 4 litre tiner, 1 fırın gibi ilginç maddeler kullanıldı.
Plato Meslek Yüksekokulu Hakkında
Sanat, tasarım ve iletişim alanlarında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla alanında uzman sanatçılar, iş adamları ve akademisyenler tarafından 2009 yılında kurulan Plato Meslek Yüksekokulu, Türkiye'de bu sektörlere yönelik eğitim veren ilk ve tek meslek okuludur. Sektörün ihtiyaçlarının yakından takip edildiği ve potansiyel gelişmelerin dikkate alındığı dinamik bir eğitim sistemine sahip olan Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine sektörle iç içe öğrenme, farklı alanlarda staj yapma ve mezun olduklarında kolayca iş bulabilme imkanı sağlamaktadır.
Plato Meslek Yüksekokulu'nda eğitim - öğretim programları oluşturulurken mevcut ihtiyaçlar ve potansiyel gelişimler dikkate alınarak piyasa geçerliliği olan programlar öncelikli olarak seçildi. Açılmış olan programlar; Basım ve Yayın Teknolojileri, Medya ve İletişim, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimari Restorasyon, Çocuk Gelişimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Uygulamalı Çevirmenlik ve İngilizce, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Programcılığı, Bilgi Yönetimi.