Valiliğin başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen kampanyanın açılış töreni, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, açılışta yaptığı konuşmada, daha kaliteli bir hizmet sunumu verebilmek amacıyla okulları yaşam merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Burada temel eğitimin dışında sağlıklı beslenmeden spora, hobilerin geliştirilmesinden fiziksel aktiviye kadar birçok konunun çocuklarımıza aktarılmasını ve hepsinin yaşam biçimine dönüştürülebilmesini istiyoruz" dedi.
Doğru beslenme alışkanlığının kazandırılmasıyla daha çevik, vücudunda kas ve kemik yoğunluğu daha fazla, su oranı yüksek ve yağ miktarı daha düşük olan sağlıklı bir bedene kavuşulacağının altını çizen Bozkurt, bu eğitim çalışmasının belli aralıklarla Ankara içindeki farklı okullarda yapılacağını bildirdi.
Sağlık için bol sebze ve yeterince et tüketilmeli
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tansel Şireli, aşırı, şekerli ve yağlı gıdalardan kaçınılması, bol sebze, meyve, yeşillik yenilmesi; aşırıya kaçmadan yeterli miktarda et, kuru yemiş ve tahıl alınması gerektiğini söyledi.