Haziran ayında karnelerini alan milyonlarca öğrenci için yeni eğitim öğretim yılının heyecanı daha şimdiden başladı. Yaz tatilinin tadını çıkaran milyonlarca öğrenci ve aileleri bir yandan tatilin bitmesini istemezken bir yandan da yeni eğitim yılına hazırlıklarını yapmaya başladılar. Aynı zamanda 1 Temmuz tarihinde başlayan ilkokul kayıtları için de veliler çocukları için en doğrusunu seçmek istiyorlar. İlkokul kayıtları e-Okul sistemi üzerinden yapılacak. Peki buna göre; okullar ne zaman açılacak? Yeni eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? MEB duyurdu..
Haberimizin detaylarından Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı resmi takvime göre okulların ne zaman açılacağı bilgisine ulaşabilir, yeni eğitim öğretim yılı hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
MEB TAKVİMİ 2019-2020: OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? İŞTE TARİHLER
2019-2020 eğitim öğretim yılında okullar 9 Eylül 2019'da açılacak.
Yeni uygulama kapsamında 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak.
Yarıyıl tatili olarak, 20-31 Ocak 2020 tarihi belirlendi.
İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.
6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek.
13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.
ARA TATİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?
18-22 Kasım 2019 tarihinde ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
ÖĞRETMENLERİN TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?
Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.
Öğretmenlerimizin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.
Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak. Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.
TENEFFÜS SÜRELERİ UZATILDI MI?
'Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre, ilk ve ortaokulda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15'e çıkarıldı.
İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI - 69 AYINI DOLDURANLAR OKULA BAŞLIYOR
İkili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika olacak. 69 ayı dolduranlar okula başlayabilecek. Anaokulu 36-66 aylık çocukların eğitimi aldığı kurum olarak belirtilirken, yeni düzenlemeye göre bu 36-68 aya çıkarıldı. Okullardaki ana sınıfına başlama yaşı 48-66 aylık iken eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık oldu.